Mestis, tasainen kiekkosarja

Mestiksen runkosarja on reilussa puolessa välissä. Kun tilastoja katsoo tarkemmin tulee ilmi, että kyseessä on todella tasainen sarja.

Mestiksen runkosarjaa on jäljellä kaksi kuukautta. Esimerkiksi Liigaan verrattuna sarja on paljon tasaisempi, sillä Mestiksessä sarjataulukko elää todella paljon joka kierroksella. Voisi siis sanoa, että Mestiksessä voi tapahtua paljon “yllätyksiä” ennen runkosarjan päättymistä. Sarjan slogan “Suomen viihdyttävintä lätkää” on kyllä hyvin osuva.

Kärkijoukkueet

Tampereen KOOVEE, Imatran Ketterä ja Iisalmen Peli-Karhut muodostavat tällä hetkellä kolmen kärjen. Joukkueiden ottelumäärät ovat olleet epätasaiset, mutta kärjen tasaisuus näkyy siinä, että joukkueiden välillä on silti vain kuuden pisteen ero. 

KOOVEE pelaa toista kautta Mestiksessä. Kauden ennakkotavoite oli pudotuspeleihin pääseminen. On kuitenkin onnistunut alkukaudella hyvin ja kehitystä viime kauteen on tapahtunut paljon. Vahvuutena voidaan pitää ainakin yhteistyötä Tapparan ja Ilveksen kanssa, joiden pelaajista joukkueen runko koostuu pitkälti. 

Ketterä taas vastaavasti lähti suurena ennakkosuosikkina kauteen hallitsevana mestarina ja kovilla hankinnoilla. Hyvää esimerkkiä sanalle tasaisuus tulee siitä, että joukkue ei ole ollut mitenkään ylivoimainen vaan pitkin kautta ollaan nähty tasaisia otteluita.

IPK on pelannut jo muutaman kauden Mestistä. Todellinen läpimurto kausi näyttää olevan tällä hetkellä käynnissä. Esimerkiksi Ilkka Pikkaraisen tulo joukkueeseen oli todellinen vahvistus. Myös muut KalPa-taustaiset pelaajat ovat olleet aina seuralle eduksi

Keskikasti

Erityisen tasaista on sijoilla 4.-8. Turun Toverit, Kokkolan Hermes, Keuruun Pallo, Savonlinnan Pallo-Kerho sekä Joensuun Jokipojat ovat neljän pisteen sisällä. Eroa ei ole myöskään paljoa kärkijoukkueisiin. Tasaisuutta näkyy paljon ja jokaisella ottelulla on vaikutusta näiden joukkueiden sijoitukseen.

TUTO on ollut vuosia Mestiksen menestyneimpiä joukkueita. Joukkueella on sekä omia huippunimiä, että TPS:stä tulleita lainapelaajia.

Kokkolan Hermes oli voitti viime vuonna Mestiksen runkosarjan, mutta pudotuspelit menivät penkin alle. Sai juuri viime kaudella loistaneen Samu Markkulan takaisin joukkueeseen. Voi olla keväällä yllättäjän asemassa.

KeuPa HT esitti viime keväänä todellisen näytön sarjan tasaisuudesta. Lähti kauteen hallitsevana mestarina ja ylsi viimeiseltä pudotuspeli sijalta finaaleihin asti, joissa joutui taipumaan. Joukkueesta löytyy edelleen viime kausien avainpelaajia sekä JYPin apuja, joten tähänkin joukkueeseen kevään suhteen hyvin odotuksia.

SaPKo on ollut hyvin menestyvä joukkue vuosia. Sarjasijoitus on ollut viime kausina pitkälti sama. Jäi Suomen Cupissa syksyllä toiseksi. Matias Lainio koko sarjan kolmanneksi paras pistemies. Hyvällä pelillä varmasti mahdollisuuksia mitaleihin vuoden tauon jälkeen.

Jokipojat ovat päätyneet kuudennelle sijalle kaksi kevättä putkeen ja kohdanneet puolivälierissä Ketterän. Ensimmäisellä kaudella Jokipojat eteni suoraan neljällä voitolla välieriin, mutta viime kaudella Ketterä oli kehittyneempi ja Jokipoikien kausi päättyi. Iso kulmakivi maalivahti Kasperi Kotkaniemi.

Viimeisimmät sijat

Pudotuspelisijat alkavat hieman karata viimeisiltä joukkueilta Kiekko-Vantaalta, Kajaanin Hokilta, Rovaniemen Kiekolta sekä Heinolan Peliitoilta. Hyvillä otteilla erityisesti Kiekko-Vantaalla ja Hokilla on vielä mahdollisuuksia yllättää.

Kiekko-Vantaa lähti kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Joukkueen toiminta on kuitenkin ollut sekaisin ja valmentajakin saanut potkut. Viime aikoina peli on alkanut parantua, pudotuspelipaikkaan kuitenkin kahdeksan pistettä tällä hetkellä, mutta saavutettavissa hyvällä pelillä.

Hokki nousi täksi kaudeksi takaisin Mestikseen. Joukkueesta löytyy paljon osaavia pelaajia esimerkiksi pistepörssiä johtava Jarkko Harjula. Joukkueen kokonaisuus ei kuitenkaan ole täysin riittävää.

Rovaniemen Kiekko on joka kausi sarjan häntäpään joukkue. Kärpiltä tulee yleensä joitakin apuja, mutta kunnon tähtipelaajat ovat harvinaisempia. Pohjoinen sijainti on varmasti joukkueelle haitaksi

Peliitat saa paljon apuja Pelicansilta, mutta menestys Mestiksessä on aina huonoa. Joukkue on aina kokematon nuorten pelaajien takia, niin sieltä yleensä tulee esille vain yksilöitä.