Huikea trilleri Helsingissä päättyi vierasjuhliin – Tommi Jokinen hiljensi lopussa kotiyleisön: “Tosi ylpeä omasta joukkueesta”

Todellinen jännitysnäytelmä nähtiin Helsingissä, kun HIFK kohtasi KalPan. Ottelun loppu oli kuin suoraan elokuvista, nimittäin KalPa iski kolme maalia viimeisen kuuden minuutin aikana. Ottelun 3-4 ratkaisumaalin iski ajassa 59.47 KalPan kapteeni Tommi Jokinen. 

Ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä nähtiin hymyilevä Tommi Jokinen.

-Oli aikamoinen draamankaari tänään. Tosi ylpeä omasta joukkueesta, sillä tämä oli jo viikon kolmas peli ja vielä pahassa paikassa. Eilinen oli meille vaikea tappio henkisesti Lahdessa. Hienosti kerättiin tänään ja noustiin tiukasta sillasta viimeisessä erässä.

Jokisen mukaan eilinen kirvelevä tappio antoi paljon hyvää raivoa HIFK-otteluun.

-Kyllä itse ainakin sytyn täällä joka kerta. Tämä on Suomessa hienoimpia paikkoja pelata. Tietysti myös meidän omat fanit olivat tänään hyvin mukana ja hallikin taisi olla melko täynnä.

Kapteeni Jokinen näkee KalPan pelaamisessa paljon positiivisia asioita.

-Ollaan pelattu hyvää viisikkopeliä tässä jo pitkään. Tossa pikkusen sakkasi kotipelaaminen muutama viikko sitten ja tehtiin siitä pieni mörkö meille. Ollaan pelattu monta kuukautta jo hyvää lätkää ja taisteltu joka ilta voitosta. Alivoima on toiminut erittäin hyvin, mutta ylivoimapelissä on parantamisen varaa.

Jokinen näkee selvän syyn, että miksi KalPan viisikkopelaaminen toimii hyvin.

-Meillä on hyvä aktiivisuus meidän pelissä. Ollaan myös todella hyvä joukkue hyökkäyspäässä ja pystytään pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Pakit pääsee nopeasti paineen alta pois ja päästään sitä kautta nopeasti hyökkäysalueella.

Tänään Helsingissä juhlittiin HIFK:n legendaarista hyökkäjää Jan Calounia, Jokinen muistaa myös Calounin.

-Kyllä muistan. Kun näin tänään Calounin vaihtoaitioiden välissä, niin kyllä siinä kylmät väreet tuli. Puhutaan kuitenkin absoluuttisesta Liiga-legendasta. Tosi tyylikkäästi HIFK nämä hommat hoitaa, ei voi kuin posia antaa organisaatiolle.

 

 

Veikko Nurminen