Kolumni: KalPa tulee yllättämään teidät kaikki

Vahva työmoraali ja periksiantamattomuus, tulevat olemaan Kalpan iso vahvuus alkavalla liiga kaudella.

Kotimainen jääkiekkokausi alkaa tällä viikolla, useat  mediat ja lehdet ovat jo julkaisseet omat ennakot. Isoksi hämmästykseksi usea taho on laittanut Kuopion ylpeyden eli KalPan Liigan häntäpäähän. Mielestäni on naurettavaa väittää, että laatupelaajia täynnä olevassa Kalpassa tuleva kausi olisi yhtä heikko kuin edellinen. 

Tommi Miettinen aloittaa ensimmäisen kautensa Kalpan päävalmentajana.Kysymysmerkkejä toki on, mutta harjoitusottelut jo todistivat Kalpan olevan kunnossa. Kova työmoraali on iso asia, jonka Miettinen on Kuopioon tuonut, myös kiekollinen aktiivisuus ja nopea hyökkäävä pelitapa on tehnyt vaikutuksen harjoituskaudella. Harjoituskausi päättyi neljän ottelun voittoputkeen, jossa kuopiolaiset iskivät kiekon 17 kertaa vastustajan maaliin. 

Menetyksiä kokoonpanossa toki on. Huippukauden pelannut Alexander Texier, Jaakko Rissanen ja Eetu Luostarinen jättivät Kuopion taakseen ja siirtyivät isompiin sarjoihin. Myös kiekollisen puolustajan Otto Leskisen menetys on kuopiolaisille iso menetys. 

Paikkaajat ovat myös todella laatuluokan pelaajia. Janne Keräsen kiinnitys hyökkäyspäähän on loistava hankinta, sillä Keränen pystyy helposti maalaamaan 20 maalia tässä sarjassa. Kookoosta kaapattu Miikka Pitkänen on myös erinomainen haku Kuopiolaisten keskikaistalle. Kenties se tärkein hankinta on tehty silti maalivahtiosastolle, Eero Kilpeläisen paluu Kuopioon on iso asia koko kaupungille, viime vuosina pahasti vuotanut maalivahtipeli on saanut erinomaisen korvaajan.

Vahvojen hankintojen lisäksi joukkueesta löytyy vahvoja pelaajia, Kai Kantola, Alexander Ruuttu ja Matti Järvinen tuovat loistavasti leveyttä Kalpan vahvaan hyökkäykseen. Alaketjuihin löytyy myös hyvää laatua ja röyhkeyttä Mikko Nuutisen, Mikko Virtasen ja Henri Knuutisen muodossa. Puolustus sai myös hyvän paluumuuttajan Jussi Timosen muodossa, Ryan Wilson, Ari Gröndahl ja Lasse Lappalainen muodostavat laadukkaan alakerran. 

Näitä nimiä katsellessa ja vahvan harjoituskauden jälkeen on helppo ennustaa, että Kuopiossa koittaa uusi aika ja joukkue palaa helposti pudotuspeleihin.

Veikko Nurminen