Suomalaisurhelijalle unelmasopimus: Onhan tämä poikkeuksellista.

Suomalaisurheilijalle unelmasopimus: Onhan tämä poikkeuksellista

Ammattilaispyöräilijä Jaakko Hännisellä on aihetta iloon juuri alkaneen Italian ympäriajon keskellä. 23-vuotias Hänninen on solminut vuoteen 2024 asti jatkuvan jatkosopimuksen nykyisen joukkueensa AG2R La Mondialen kanssa. Hänninen solmi joukkueen kanssa sopimuksen vuoden 2018 maantiepyöräilyn MM-kilpailujen jälkeen voitettuaan U23-luokan MM-pronssia Innsbruckissa Itävallassa. Hännisen tulokset, kehitys ja potentiaali toivat poikkeuksellisen jatkosopimuksen vielä vanhan sopimuksen ollessa voimassa.

“Onhan tämä poikkeuksellista, että ulkomaalaisena ajajana sain tällaisen  pitkän jatkosopimuksen. Olen joukkueemme ensimmäinen ajaja, jolla on sopimus vuodelle 2024. Joukkueenjohto on ollut tyytyväinen kehitykseeni ja työpanokseeni. Jatkosopimuksen tarjoaminen, vaikka sopimukseni ei vielä ollut katkolla, on osoitus siitä, että joukkue näkee minut osana tulevaisuuttaan. Nyt voin ilman paineita keskittyä harjoitteluun ja itseni kehittämiseen.” kertoo Hänninen tiedotteessaan.

AG2R La Mondiale teki hiljattain sponsorisopimuksen ranskalaisen autojätti Citroenin kanssa. Sopimuksen myötä joukkueen nimi tulee olemaan ensi kauden alusta alkaen AG2R Citroen Team. Samalla joukkue ilmoitti uudesta pyöräsopimuksesta sveitsiläisen BMC:n kanssa.

Joukkue on myös julkistanut kovan luokan ajajasopimuksia. Belgialainen Greg Van Avermaet ja luxemburgilainen Bob Jungels vahvistavat joukkuetta vuoden 2021 alusta.

Jaakko Hänninen Giron toisella etapilla (Kuva:Getty Images)