Joel Pohjanpalo – uusi erinomainen mahdollisuus

Pohjanpalon lainasiirto Bayern Leverkusenista Union Berliniin voi avata suomalaiselle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

 

Joel Pohjanpalo siirtyi lainasopimuksella Bayern Leverkusenista toiseen Bundesliiga joukkueeseen, Union Berliiniin. Lainasopimukseen sisältyy osto-optio.

 

Pohjanpalo ei oikein ikinä tehnyt kunnollista läpimurtoa suurseura Bayern Leverkusenissa. Toki hän on edelleenkin yksi Bundesliigan historian tehokkaimmista hyökkääjistä, mutta peliaikaa hänelle on kertynyt hyvin vähän, mikä tietysti vääristää kyseistä tilastoa. Viime kauden laina Hamburger SV:ssä, 2. Bundesliigassa, kuitenkin osoitti Pohjanpalon pelitaidot ja potentiaalin. Suomalaishyökkääjä teki 14 ottelussa yhdeksän maalia.

 

Pohjanpalolla on erinomaisia ominaisuuksia olla aivan maailman huippu hyökkääjä. Hän on vahva, nopea, hyvä viimeistelemään ja edelleenkin melko nuori, 26-vuotias. Pohjanpalo on kentällä aina nälkäinen. Hyökkääjä haluaa tehdä maaleja, minkä näkee hänen olemuksestaan kentällä. Ja Pohjanpalo osaa myös pelata jalkapalloa. Hän osaa rakentaa peliä ja on melko taitava isoksi hyökkääjäksi ja omaa erinomaisen maalinteko vaiston, mikä toki pitää ollakin, kun pelaa maailman huippu sarjoissa hyökkääjänä. 

 

Pelipaikka Union Berlinin avauskokoonpanossa ei kuitenkaan tule olemaan itsestään selvyys. Union Berlinin toinen kesän uusi hankinta hyökkäyspäähän on hyvin arvostettu saksalainen, korkean profiilin omaava  Max Kruse. Kruse siirtyi Berliniin turkkilaisesta Fenerbahcesta. Kruse on erittäin kokenut maalinsylkijä myös Bundesliigasta. Muun muassa Werder Bremenissä ja Mönchengladbachissa pelanneelta Kruselta löytyy myös muutama ottelun Saksan maajoukkuepaidasta. Joten peliaikaa Pohjanpalolle ei ainakaan ilmaiseksi ole tulossa, mutta terve kilpailu pelipaikasta saa toivottovasti suomalaisesta vain enemmän tehoja irti.

 

Pohjanpalo tulee tekemään noin 15 maalia ensi kaudella, jos vain paikat pysyvät kunnossa. 15 maalia olisi erittäin kova suoritus Bundesliigassa etenkin Union Berlinin kaltaisessa pienessä seurassa. Alku oli ainakin lupaava. Ensimmäisessä pelissään Pohjanpalo teki heti vaihdosta tultuaan maalin. Hyökkääjä ehti olla vain 35 sekuntia kentällä ennen maaliaan. Union Berlin otti samalla kauden ensimmäisen voittonsa vakuuttavalla 4-0 voitolla FCV Mainzista. Pohjanpalo sopii myös hyvin Union Berlinin kaltaiseen joukkueeseen. Joukkueessa ei ole paljoa tähtipelaajia ja tehdään töitä joukkuekavereille, eikä vain itselleen. Ja suomalaishyökkäjä on kova paiskimaan töitä kentällä ja sen ulkopuolella.

 

Jos Pohjanpalo pelaa hyvän ja ehjän kauden, voi erittäin moni suurseura olla hänestä kiinnostunut. Hänellä kuitenkin löytyy kaikki edellytykset olla yksi maailman parhaista hyökkääjistä, jos paikat ja pääkoppa pysyy kunnossa.

 

Viljami Jurvanen