Espoossa Mestis-kausi vakuuttavasti liikkeelle – tappioton putki jo neljä ottelua

Kiekko-Espoo on aloittanut Mestis-kautensa erittäin vakuuttavasti, kun neljän ottelun jälkeen kasassa on yksitoista (11) pistettä, kahdestatoista (12) mahdollisesta.

Kiekko-Espoo nousi kaudelle 2020-2021 Mestikseen kabinettipäätöksen turvin. Edeltävällä kaudella Kiekko-Espoo ylsi Suomi-sarjassa välieriin asti, mutta ottelusarjat keskeytettiin koronapandemian johdosta. Ennen välierien keskeytymistä Kiekko-Espoo johti ottelusarjaansa 2-0 Porvoon Huntersia vastaan. Pandemian johdosta Jääkiekkoliiton lisenssikomitea teki päätöksen, että Suomi-sarjassa välieriin asti selvinneet joukkueet voivat hakea Mestis-lisenssiä. Kiekko-Espoo täytti Mestikseen vaadittavat kriteerit ja näin nousu Mestikseen varmistui.

 

Kauden avausottelussa murskavoitto TUTOsta

Kiekko-Espoo aloitti Mestis-urakkansa 25.09 TUTOa vastaan Kupittaalla pelatussa ottelussa. Maaleja ottelusta ei puuttunut, kun ottelu päättyi Espoolaisten 2-9 murskavoittoon. Ensimmäisestä erästä alkaen huokui Espoolaisista halu näyttää, että kabinettinoususta huolimatta he kuuluvat Mestikseen. Ensimmäinen erä Espoolaisille lukemin 0-4. Maaleista vastasivat Petteri Villanen kahdella osumalla, Erik Autio yhdellä sekä Juhani Merikanto yhdellä. 

Toisessa erässä vauhti ei hyytynyt. Espoolaiset löivät vajaan kuuteen (6) minuuttiin lukemiksi jo 0-6. Tällä kertaa maaleista vastasivat Erik Autio illan toisellaan sekä Anton Ollikainen. Toisen erän loppuun näytti hetkellisesti, että TUTO tulisi vielä otteluun mukaan, kun kotijoukkueen kokenut hyökkääjä Mikko Laine kavensi lukemiksi 1-6. 

Kolmas erä jatkui TUTOn osalta vahvasti, kun jo kertaalleen maalannut Mikko Laine kavensi ottelua toistamiseen lukemiin 2-6. Kupittaalaisten nousu jäi kuitenkin suhteellisen lyhyeksi. Julius Rantaeskola vastasi jo kolmen (3) minuutin jälkeen. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi (2) osumaa, kun Konsta Kosunen löi lukemiksi 2-8 ja Petteri Villanen viimeisteli ottelun kolmannella osumallaan lukemiksi 2-9.

 

Vahvalle aloitukselle jatkoa

Kiekko-Espoon osalta kausi jatkui heti seuraavana päivänä Kiekko-Vantaan saapuessa vieraaksi Metro Areenalle. Ennakkoasetelmissa ottelusta odotettiin maalirikasta ottelua, kun Espoolaiset voittivat ensimmäisen ottelunsa 2-9 ja Vantaalaiset omansa 9-0. Ennakkoasetelmia huolimatta, näin ei käynyt, vaan ottelu päättyi Kiekko-Espoon 1-0 voittoon.

Kahden peräkkäisen ottelun jälkeen Espoolaiset saivat levätä kuusi päivää ennen seuraavaa ottelua. Lepopäivien jälkeen vastaan asettui jo toistamiseen TUTO. Kupittaalaiset matkustivat Metro Areenalle vieraiksi selkeästi paremmin valmistautuneena, mutta tälläkään kertaa ei paukut riittänyt, kun Kiekko-Espoo vei jälleen kerskailuoikeudet itselleen lukemin 3-2 jatkoajan jälkeen.

Neljäs ja tällä hetkellä Kiekko-Espoon viimeisin ottelu pelattiin 3.10 Forssassa. Espoolaiset matkustivat FPS:n vieraaksi. Jälleen kerran erittäin vahva oman pään suoritus ja Espoolaiset poistuivat Forssasta 0-2 voitto taskussaan.

Seuraavan kerran Kiekko-Espoo pelaa 8.10, kun matka käy Hakametsään vahvasti kautensa aloittaneen KooVeen vieraaksi.

 

Puolustuspelaaminen mallikasta

Espoolaisten vahvaan kauden aloitukseen voi nostaa useita syitä, mutta puolustuspelaaminen on selkeää Mestiksen eliittiä ja iso syy menestykselle. Neljän ottelun jälkeen Kiekko-Espoolla on Mestiksen vähiten päästettyjä maaleja, kun omassa päässä on soinut, vain neljästi. Puolustukseen täksi kaudeksi Kiekko-Espoo on solminut sopimuksen mm. Espoolaisen kiekkolegendan Arto Laatikaisen kanssa. Puolustuksen lisäksi maalivahdit ovat olleet isossa roolissa. Riku Lindroos sekä HIFK:sta täksi kaudeksi lainattu Roope Taponen ovat molemmat pelanneet kaksi ottelua.

 

Kirjoittanut: Osku Vuolle

osku.vuolle@hotmail.fi