Ratkaisija Pohjanpalo harmitteli hukattuja maalipaikkoja

Joel Pohjanpalo puski Suomen voittomaalin EM-karsintaottelussa Färsaaria vastaan. Huuhkajat otti 1-0-voiton Helsingissä ja säilytti teoreettiset mahdollisuudet EM-kisapaikkaan. 20-vuotias hyökkääjä osui myös perjantaisessa karsintapelissä Kreikkaa vastaan.

Seurajoukkueessaan Fortuna Dussedorfissa vaihtomiehen rooliin tippunut Pohjanpalo nikkasi päällään ratkaisevan maalin ottelun 23. minuutilla, kun Alexander Ringin kova veto kimmahti ylärimasta hyökkääjän ulottuville.

– Alex tuli hyvin sisään ja pisti pallon rimaan. Se pomppasi hyvin siihen eteeni ja puskin sen yläriman kautta sisään. Ei ollut mikään kovin helppo pallo.

Suomella oli paikkoja tehdä useampikin maali. Huuhkajat laittoivat Pohjanpalon johdolla hyvin pelanneen Färsaarten maalivahdin Gunnar Nielsenin lujille.

– Ensimmäisen sössin ihan itse. Toisessa yritin kääntää samaan takakulmaan, mutta veskari aavisti hyvin.

Pohjanpalo oli tyytyväinen yhteispeliin Riku Riskin kanssa.

– Hyökkäyspeli toimi hyvin tänään. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta sillä ei ole enää merkitystä. 1-0-voitto riittää. Tärkeintä on, että saimme kolme pistettä ja Suomi-futista vähän eteenpäin

Samaan aikaan Unkari jäi 1-1-tasapeliin Pohjois-Irlannin vieraana. Suomen leirissä ei mietitä sarjataulukkoa.

– Ollaan edetty peli kerrallaan. Kaksi peliä, kuusi pistettä. Se on pääasia. Fantastiset fiilikset jengissä. Kuului varmaan, kun huudettiin kopissa, Pohjanpalo riemuitsi.

Suomen koripallomaajoukkueen otteita on seurattu tarkasti myös Huuhkajaleirissä.

– Susijengin otteet ovat olleet loistavia. Seurattiin tarkasti Venäjä-peliä koko porukalla. Tämä on ollut loistava päivä Suomelle. Tyytyväinen Pohjanpalo päättää.

Teksti ja kuvat: Jukka Kanninen

Lue myös: Huuhkajat kaatoi vaivoin Färsaaret