Pelicans – tappelijalauma ilman tappelijoita

Lahden pelicansille luodaan rähisijäjoukkueen maine kevein perustein.

Liigakausi pyörähti käyntiin tänään. Pelicans aloitti kautensa HPK:n vieraana Hämeenlinnassa. Kausi alkoi tappiolla ja kotia kohti lähti pisteettömät pussinokat. Kauaa ei tarvitse tappiota murehtia, sillä jo seuraavana päivänä Pelsu kohtaa Bluesin Lahdessa.

Ennen kuin kiekko putosi jäähän 11.9 torstaina on jokaisesta 15 liigajoukkueesta tehty tarkat ennakkoanalyysit ja taustaselvitykset. Näissä jutuissa lahtelaisille ollaan luomassa hanskaajien maine.

Lahti tunnetaan säväyttävällä lempinimellä, Suomen Chicago. Vertaus Hollywoodin tunnetuimman mafiapomon Al Caponen kotipaikkaan kertoo millaisesta kaupungista on kyse. Siksi myös lahtelaiselta jääkiekkojoukkueelta odotetaan tietynlaista asennetta.

Pelicansilla on uusi valmentajakaksikko Pasi Nurminen, 39, ja Petri Matikainen, 48, kaudelle 2015-16. Matikaisen joukkueet tunnetaan fyysisyydestään ja kovasta työmoraalistaan. Tätä hän on Nurmisen kanssa pyrkinyt tuomaan myös Pelicansin joukkueeseen.

– Pyrimme olemaan fyysisiä, liikkuvia ja tarpeen mukaan aggressiivisia, toteaa apuvalmentaja Nurminen Urheilusanomien haastattelussa.

Nämä kolme pointtia ovat näkyneet Pelicansissa ensimmäisistä harjoituspeleistä asti. Tappeluitakin on ollut. Tähän media on tarttunut ja ristinyt Pelicansin joukkueen nyrkkihippaa leikkiviksi riitapukareiksi.

– Emme halua satuttaa ketään, mutta ei me tappeluita pakoonkaan luikita, sanoo Nurminen.

– Pelicansissa ei myöskään ihannoida tappeluita, ja tappelutalkoot ovat muutenkin mennyttä aikaa, jatkaa Matikainen.

Pelicans ei siis lähtökohtaisesti ole lähtenyt kauteen nyrkit pystyssä. Väitteen tueksi riittää pikainen vilkaisu lahtelaisten kokoonpanoon. Yhdelläkään Pelsu-pelaajista ei ole edes 200 jäähyminuuttia tilastoissaan. Pois lukien lähes 1200 ottelun Jan Latvala, 43. Liigan säännöt muistaen minuutteja olisi varmasti kertynyt, jos nyrkit olisivat heiluneet.

Viitteitä aggressiivisesta Pelicansista ei nähty myöskään kauden avauksessa. Avauspelistä on turha vetää liian nopeita johtopäätöksiä. Nyt tappio niskassaan turkoosinutut pääsevät kotiyleisön pauhun eteen. Isku Areenalla nähdään mahdollisesti jo terävämpi Pelicans. Meneekö kotiyleisön tuoma lataus yli ja nähdään ensimmäiset painikarkelot vai laittaako Pelicans kaukalossa hyrskyn myrskyn pelillisin avuin? Se jää nähtäväksi.

Teksti: Mikko Kärkäs