NAFL-Mahdollisuus vai pelkkää toiveajattelua?

NAFL – Mahdollisuus vai pelkkää toiveajattelua?

 

 

 

 

 

 NAFL eli North American Floorball League on noussut salibandy-kansan tietoisuuteen myös Suomen puolella. Kyseessä on siis kesällä 2021 Pohjois-Amerikassa suunnitelluksi alkava salibandysarja,   johon ainakin ensimmäisenä kesänä kuuluu suunnitelmien mukaan 4-5 joukkuetta. Tähän mennessä on julkaistu 3 joukkuetta: Forth Wort Panthers, Cleveland Buccaneers sekä Texas Tornadoes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAFL aloittaa toimintansa niin sanotusti pohjalta,eikä sarja halua laajentua liian nopeasti vaan tehdä asiat oikein ja huolella. Sarjan komissaari Ryan Connor kertoo puhuneensa 19 potentiaalisen joukkueen omistajan kanssa.

Sarja aloittaa kesä-sarjana johon syynä on yksinkertaisesti se että kesällä salibandyn maailmassa ei juurikaan tapahdu muuta. Sekä myös houkutella esim. eurooppalaisia pelaajia mukaan ja pitämään pelituntumaa yllä kesän aikana. Ensimmäisen kesän suunnitelmana on pelata viitenä viikkona, kolme peliä per viikonloppu. Uuden sarjan myötä Connor toivoo että kiinnostus salbandya kohtaan saataisiin nousemaan Pohjois-Amerikassa jossa on tällä hetkellä alle 300 rekisteröitynyttä pelaajaa. 335 miljoonan asukkaan maassa kasvupotentiaali on kuitenkin massiivinen.

Alkuun joukkueet pyörivät hyvin pienellä budjetilla, joka tulee suoraan seuran omistajien taskusta jotka ovat valmiita ottamaan riskin ja haluavat kehittää lajia. Siksi onkin todennäköistä että ainakin alkuun pelaajat joutuvat maksamaan matkustamisen, majoituksen yms.Jokaisessa joukkueessa tulee olla 25% paikallisia pelaajia,joten suurin osa joukkueiden pelaajista tulee ulkomailta. Tähän mennessä liigaan on ottanut yhteyttä pelaajia 16 maasta. Tosin tällä hetkellä on todennäköisempää että liigassa ei nähdä esim. tähtipelaajia Suomesta tai Ruotsista vaan ulkomaalais-vahvistukset ovat todennäköisemmin 2 tai 3-divisioonassa pelaavia pelaajia..

 

Aika näyttää miten NAFL pärjää salibandyn maailmassa.