Miltä näyttää NHL:n tulevaisuus – kuplassa pelaaminen ei ole vaihtoehto

NHL kausi alkaa näillä näkymin 13. tammikuuta.

Kuka olisi ikinä uskonut että NHL kausi 2020-2021 alkaa vuonna 2021. Allekirjoittanut ei ainakaan olisi voinut kuvitella. Mutta niin se vain on ottaen maailman tilanteen huomioon ja hyvä niin. Pääasia että päästään pelaamaan. 

Kausi keskeytyi keväällä ja runkosarjan tulokset jäivät voimaan. Lopulta pudotuspeleihin selvisi 24 joukkuetta jotka pelattiin Edmontonissa ja Torontossa kuplassa. Kuplassa pelaaminen ei ole vaihtoehto syynä sen kustannukset. Koripalloliiga NBA pelasi omat pudotuspelinsä Orlandon kuplassa, kuplan hinta oli arviolta 170 miljoonaa dollaria, NHL:n kupla oli vain 75-90 miljoonaa. 

Ainoastaan NHL komissaari Gary Bettmann tietää miten tuleva kausi tullaan toteuttamaan. NHL suunnittelee ja luultavasti myös toteutuu Kanadan oma divisioona, jossa pelaavat pelkästään kanadalaiset joukkueet. Muut joukkueet jaetaan omiin divisioniin kaupunkien sijaintien perusteella.

Runkosarja pelataan lyhennettynä, normaalin 82 ottelun sijaan pelataan 56 ottelua. Jos ensi syksynä kausi halutaan aloittaa normaaliin tapaan lokakuussa, runkosarja tullaan viemään todella nopealla tahdilla. Pudotuspelit olisi järkevin pelata paras viidestä systeemillä, konferenssifinaalit ja Stanley Cup finaalit paras seitsemästä. 

Suurin kysymys tässä vaiheessa on miten kausi voidaan pelata turvallisesti kun Yhdysvalloissa on lähes joka päivä 200 000 uutta koronatartuntaa ja kuolleita on yli 300 000. Kaikkiaan tartuntoja on yli 16 miljoonaa, ihan käsittämätön määrä. 

Kanadassa tilanne on vähän rauhallisempi. Tartuntoja on yhteensä 460 000 ja kuolleita 13 000. Toivottavasti tähän saadaan vastaus kauden alla ja aikana.

NHL ei kestä sitä että kausi keskeytetään, kyseessä on kuitenkin isot tv-sopimukset joista rahat tulevat. Se on ainakin varmaan että kausi pitää saada päätökseen ennen Tokion olympialaisia koska olympialaisilla ja NHL.llä on sama tuotantoyhtiö. 

Se olisi iso takaisku. Kaikki on kuitenkin valmista kun kiekko putoaa jäähän, voittaako Tampa Bay Lightning toisen mestaruuden peräkkäin, miten suomalaiset pelaavat ja kuka voittaa pistepörssin.

Tätä on jääkiekon ystävät odottanut, kannattaa nauttia kun saadaan maailman parhaan kiekkoliigan pelit käyntiin!