Kolumni: Tuukka Raskin siirto – uhka vai mahdollisuus?

Suomalaismaalivahdin tulevaisuus NHL kaukaloissa nousi puheenaiheiksi kuplassa pelattujen playoff pelien yhteydessä, kuin Tuukka Rask ilmoitti haluavansa jättää pelit kesken, jotta pääsisi näin koronan aikana viettämään aikaa perheensä kanssa. Tämä nostatti paljon mielipiteitä niin Bostonin faneilla, kuin jääkiekon faneilla ylipäätänsä. 

Boston Bruinssin GM Don Sweeney on itse ilmoittanut suomalaismaalivahdin olevan kaupan ja haluaisi hänet jatkamaan uraansa toisessa seurassa. 

Ura Bostonissa on ollut pitkä ja kunniallinen. Pelejä NHL kaukaloissa Raskilla on kertynyt 536, joista voittoja 291 ja nollapelejä huikeat 50. Stanley cupin suomalainen nosti Bostonin riveissä kaudella 2010 – 2011 ja Vezina palkinnon hän ansaitsi kaudella 2013 – 2014. 

Koko NHL uransa vain Bostonia edustaneena voisi maisemanvaihto olla Raskin peliuralle piristävä vaihtoehto. Pelillisesti suomalainen on edelleen liigan huippua ja olisi hienoa nähdä hänet tolppien välissä uusi logo paidassa. Raskin otteita viimeisinä kausina seuranneena, olisi siirrossa myös varmasti vielä niin sanottu “viimeinen” puristus. Ajoittain vaikuttaa siltä, että Boston olisi nähty ja uudet haasteet olisivat uralle enemmän kuin tervetullutta. 

Viimeisimpinä huhuissa on ollut seuraavaksi seuraksi Colorado Avalanche, mikä sopisi kyllä suomalaismaalivahdille mainiosti. Colorado on tällä hetkellä joukkueena lähempänä Stanley Cupia, kuin Boston. Viime kaudella alkoi jo vaikuttamaan siltä, että Avalanche olisi tosissaan mukana cupin jahdissa, mutta jokin vielä puuttui. Se jokin on maalivahti. Raskin siirtyminen Coloradon paitaan loisi pelaajalle ja joukkueelle totisen mahdollisuuden kannuun. 

Siirron suurin hyöty Raskille löytyy kuitenkin valmennuksen puolelta. Suomalaismaalivahti pääsisi Coloradon maalivahtivalmentajan Jussi Parkkilan käsittelyyn, mikä olisi suuri mahdollisuus molempien uran kannalta. Kokemusta herroilta löytyy molemmilta runsaasti ja näiden laittaminen yhteen loisi joukkueelle koko liigan yhden mielenkiintoisimman maalivahdin. 

 

Kirjoittaja: Miro Mellin

Mirojoakim@luukku.com