Ratinassa rytisee – Pikkuhuuhkajat haastaa Itävallan

Juha Malinen valmiina Itävallan kaatoon. Kuva: Palloliitto

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtaa Itävallan EM-karsintaottelussa tiistaina 12. lokakuuta Tampereen Ratinassa.

Teksti: Tatu Haglund

Juha Malisen miehistö valmistautuu Itävalta-otteluun niskassaan tasapeli Azerbaidzhanin vieraana. Suomi siirtyi johtoon vartti ennen loppua, mutta kotijoukkue tasoitti kymmenen minuuttia myöhemmin. Tulos oli Pikkuhuuhkajille pettymys, mutta jo tiistaina on uusi näytön paikka. 

Vastustaja ei kuitenkaan tästä helpotu, sillä Tampereelle saapuva Itävalta pitää hallussaan lohkon kärkipaikkaa. Itävaltalaiset ovat keränneet neljästä karsintapelistään yhdeksän pistettä. Viimeisimpänä jalkoihin jäi Pärnussa pelatussa ottelussa Viro 4-0-lukemin. 

Itävallan pääosin Bundesliigan pelaajista koostuva ryhmä lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Itävalta on takonut maaleja hurjaan tahtiin näissä karsinnoissa. Niitä on syntynyt yhteensä 13 kappaletta, joista viidestä on vastannut karsintojen maalipörssiä johtava Chikwubuike Adamu.

Keskikenttä uusiksi

 

Suomi avasi karsinnat vierasvoitolla Virosta, mitä seurasi kotitappio Kroatiaa vastaan. Viime perjantainen tasapeli nosti Suomen pistesarakkeen neljään, vaikka saumat olisi ollut suurempaankin pistesaaliiseen. 

Tiistain otteluun on odotettavissa muutoksia Suomen keskikentälle. Perjantaina pelikiellossa ollut saksalaisen Hamburger SV:n keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen palaa suurella todennäköisyydellä avauskokoonpanoon. 

Myös Adam Marhiev on pelannut hyvin Pikkuhuuhkajien keskikentällä, mutta on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisesta. Hän oli sivussa perjantaina, ja myös Itävalta-kamppailussa pelaaminen on edelleen epävarmaa. 

Azerbaidzhan-ottelussa keskikentälle oli merkattu Naatan Skyttä, Pyry Hannola ja Santeri Väänänen. Tämä tuskin tulee olemaan ryhmitys tiistaina. Hyökkääjä Terry Ablade on puolestaan pelikiellossa saatuaan debyytissään punaisen kortin Azerbaidzhanin illassa.

Puhtaalla pelillä lohkon kärkipaikkaa Itävallan kanssa jakava Kroatia pelaa samaan aikaan Azerbaidzhanin vieraana. Kaikki muu kuin Kroatian vierasvoitto tuosta ottelusta on ehdottomasti yllätys. 

Jos Suomi häviää tiistaina, on se tämän jälkeen kaikella todennäköisyydellä kahdeksan pistettä Kroatiaa ja Itävaltaa perässä. Tällöin mahdollinen kisapaikka alkaisi näyttää melko kaukaiselta.

A-lohkon ottelu alkaa 19:30.