Vegasin ritarit onnistuivat pitämään NHL-tulokas Krakenin aisoissa

Seattlen liittyminen NHL:ään tarkoittaa joukkuemäärän nousemista 32:een. Kuva: Eevert Lifländer

NHL-kausi alkoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Tampa Bay Lightningin ja Pittsburgh  Penguinsin välisellä ottelulla. Las Vegasissa yhteen iskivät kaksi uusinta NHL-organisaatiota: Vegas Golden Knights ja Seattle Kraken.

Teksti: Eevert Lifländer

Vegas Golden Knights – Seattle Kraken 4-3 (2-0, 1-2, 1-1)

Vegasin ja Seattlen historian ensimmäisen kohtaamisen käsikirjoitusta oli mahdotonta arvuutella etukäteen. Vegasin alkuperäinen ykkösmaalivahti Marc-Andre Fleury lähti Chicagoon, joten vastuu on nykyisin ruotsalaisella Robin Lehnerillä. Hän oli viime viikolla jälleen otsikoissa twitter-kirjoitustensa takia. Muuten Vegasin ryhmä pysyi lähes muuttumattomana. Vegas on edennyt historiansa aikana jo kolmesti läntisen konferenssin finaaleihin, joten se lähti vasta kesällä muodostettua Krakenia vastaan selvänä ennakkosuosikkina.

Seattlella sen sijaan ei menestystä vielä tältä aikakaudelta löydy, vaan liigan uusin organisaatio voi lähteä rauhassa rakentamaan omaa tarinaansa. Vegasin ensimmäisen kauden matka päättyi lopulta Stanley Cupin finaaleihin, joten urheilukaupungissa varmasti tiedostetaan sen luomat paineet. Vegasin joukkueessa ainoana suomalaisena kiekkoilee Joonas Donskoi.

Seattle aloitti NHL-urakkansa väkevällä paineella, joka tuotti heti ottelun alussa loistavan maalipaikan. Avausminuutin paine pakotti Vegasin puolustaja Alex Pietrangelon rikkomaan rangaistuksen arvoisesti. Vieraiden ensimmäinen ylivoima ei kulkenut toivotulla tavalla, vaan heti jäähyn jälkeen Vegasin ykköskenttä iski kiekon ohi Krakenin maalivahti Philipp Grubauerin. Max Paciorettyn maaliin syöttäjiksi merkittiin Mark Stone ja Chandler Stephenson

Ottelua oli pelattu 6.36, kun kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Maalin kiepautti Jonathan Marchessault. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen erä oli asetelmia hakevaa jääkiekkoa, mutta kotijoukkueen kokemus näkyi lopulta tulostaululla.

Vegas siirtyi toisessa erässä jo 3-0 johtoon Paciorettyn illan toisella osumalla, mutta ottelun puolivälin jälkeen Seattle osui kahdesti. Seuran historian ensimmäisestä maalista vastasi Ryan Donato ajassa 31.32. Vain minuutti Donaton osuman jälkeen Jared McCann kavensi lukemiksi jo 3-2. Erätauolle lähdettiin myös samoista lukemista.

Morgan Geekie toi Seattlen tasoihin kolmannessa erässä, mutta puoli minuuttia myöhemmin Vegas siirtyi takaisin johtoon. Kiekko kimposi Chandler Stephensonin luistimesta ohi voimattoman Philipp Grubauerin. Päätöserä oli tasainen, eikä kumpikaan joukkue onnistunut lisäämään tilastoihin enempää maaleja. Vegas nappasi näin ollen kauden avausvoittonsa. Seattlen esitys oli tappiosta huolimatta hyvä. Se esitti paikoitellen ovelia hyökkäysalueen sommitelmia ja tasaisia otteluita on luvassa varmasti jatkossakin.

Yön ja samalla kauden ensimmäisessä ottelussa Pittsburgh Penguins selätti hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin lukemin 6-2. Ilman supertähtiään Sidney Crosbya ja Jevgeni Malkinia pelannut vierasjoukkue onnistui laajalla rintamalla, sillä sen jokainen ketju onnistui maalinteossa. Penguins teki kuudesta maalistaan kolme tyhjään maaliin.