Tammikuun siirtoikkuna puhuttaa jalkapallossa

Aurelien Tchouameni. KUVA: UEFA

Qatarin MM-karsintaotteluiden yhteydessä jalkapalloyhteisössä aletaan jo herkutella tulevalla siirtoikkunalla. Mitä siirtoja Newcastle United tekee uuden saudiarabialaisen omistajan myötä?

Teksti: Anton Eerola

Scouteilla ja pelaaja-agenteilla riittää paljon töitä lähiaikoina. Viime viikonlopun aikana pelatussa Kansojen liigan finaalissa Ranska voitti Espanjan 2–1. Kentällä yllättänyt N´golo Kanten paikkaa tuurannut 21- vuotias Aurelien Tchouameni jäi monen mieleen hyvällä esityksellään. Tchouameni on jo herättänyt huippuseurojen kuten Real Madridin, Chelsean sekä Juventuksen kiinnostuksen. 

Manchester City on edelleen erittäin vahva joukkue, mutta seuralle jäi hampaankoloon Englannin maajoukkuekapteeni Harry Kane. Kane oli vahvasti yhdistetty manchesteriläisten riveihin, mutta sopimusta ei saatu aikaanhyvissä ajoin. Cityllä ei ole varsinaista kärkipelaajaa tällä hetkellä joukkueessa. City-fanit haluavat jo valmiiksi vahvaan joukkueeseensa lisävahvistuksen tammikuussa.

Newcastle United nousi maailman rikkaimmaksi jalkapalloseuraksi uuden omistajansa vuoksi. Mohamed Bin Salman omaisuus on yli 10 kertaa suurempi kuin nykyisen Manchester Cityn omistajan Sheik Mansourin

Mohamed Bin Salmanin omaisuuden arvoksi on laskeltu hurjat 380 miljardia euroa. Newcastle-fanit riemastuivat joukkueen valtavasta taustavoimasta. Jo nyt on alettu keskustella joukkueen tulevista pelaajahankinnoista. 

Paljon eri nimiä on hehkuteltu, mutta eniten puhutuimmat mahdolliset tähtihankinnat tähän mennessä ovat olleet Philippe Coutinho, Jesse Lindgard, N. Pope, F. Kessie sekä Donny Van De Beek.

Newcastle Unitedille on myönnetty tammikuussa oikeus käyttää noin 200 miljoonaa puntaa pelaajahankintoihin. Suurin kysymys tällä hetkellä liittyy tämän kauden tulokseen. Mitä tapahtuu, jos pisteitä ei ala tulla? 

Newcastlen alkukausi on ollut kehno. Nykyisen päävalmentajan Steve Brucen on jo huhuttu saavan potkut lähiaikoina. “Harakoiden” matka huipulle saattaa olla useamman vuoden prosessi.