DRINK N DRAW- event

Helsingin Uudenmaankadulla kukkakauppa ja minibaari Budissa toteutettiin keskiviikkona 13.lokakuuta nuorten naistaiteilijoiden järjestämä Pop-up Drink n Draw-tapahtuma. Illassa pääsee piirtämään ja maalaamaan alastonmallia, lasillisen äärellä. Tapahtuma tarjoaa välineet ja paperit, vaikka osa tuo omat tarvikkeet. Pop-up tapahtuma on toteutunut Budissa kahdesti ja kukkakaupasta on tullut pieni kiintopiste taiteen toteutumiselle ja työryhmälle. Instagramista käyttäjällä @drinkndrawhelsinki  levinnyt Drink n Draw- tapahtuma on matalan kynnyksen taideilta, jossa amatööri, taideopiskelijat ja ammattilaiset kokoontuvat vaihtuvissa taide henkisissä tiloissa. Tilaisuus maksaa 20 euroa.

Kukkakauppa Bud on tiili lattiasta huolimatta lämmin ja kutsuva. Tilassa on eripari kalusteita, jotka sopivat hyvin yhteen ja kynttilät on sytytetty. Värikkäät kukkaset, palmut ja heinäkasvit koristavat koruttomia seiniä, maalattujen dekkien kanssa. Valopöydän ympärille järjestetyt istumapaikat odottavat klo 18.00 saapuvia ihmisiä. 

 Tapahtuman järjestäjät Mirva Karkinen ja Veera Nelimarkka ottavat vastaan taiteilijoita. He ovat työryhmän uusia työntekijöitä, ja kertovat tapahtuman lähteneen alun perin Portugalissa asuvat Romy Räihälän toimesta. Räihälä on yrityksen perustaja ja taiteellinen johtaja.

Porukassa on naisia, miehiä ja vanhempia ihmisiä, vaikka ryhmä koostuukin tyypillisesti nuorista naisista. Budissa kuuluu musiikin lisäksi suomen- ja englanninkielistä puheensorinaa. Tapahtuma järjestetään englanniksi, ja vetää mukaansa paljon kansainvälisiä ihmisiä esimerkiksi Aalto-yliopistosta.

Karkinen ja Nelimarkka ottavat vuorotellen piirustus aikaa, joka on kahdesta minuutista kymmeneen minuuttiin. Keskiviikkoillan mallina toimii miesmallin tuuraaja Sille, joka kokeilee ensimmäistä kertaa tällaista. Kymmenen minuuttia noja-asennossa seisominen on loppua kohden puuduttavaa, mutta pöydälle näytettäväksi jätetyissä piirroksissa aika on ollut vaivan arvoinen. Sille ihastelee teoksia uteliaiden taiteilijoiden kanssa.

Sille kertoo, että hänen sukujuurensa ovat Eestistä ja hän toimii muusikkona. Ensi kerraksi tämä oli mukava kokemus ja piirustukset ilahduttavat. Aluksi tuntui oudolta seistä pöydällä, keskellä huonetta vain pikkuhousuissa. Ulkopuoliset voivat nähdä helposti Budin sisälle isoista näyteikkunoista.

Viimeinen tehtävä on piirtää parissa minuutissa joku toinen tilassa oleva piirtäjä. Tehtävä herättää huvittuneisuutta, kun taiteilijat näyttävät teoksia toisillensa ja kommentoivat tuloksia. Tapahtuma päättyy vähän ennen kahdeksaa illalla. Karkinen ja Nelimarkka ovat tyytyväisiä tilaisuuteen ja istumapaikat olivat riittäneet yli 20 hengen seurueelle.

Tapahtuman ig:  @drinkndrawhelsinki  @budhelsinki  @sillespirit_music

 

Kuvat, Nita Lappanen

Teksti, Jenni Nieminen