Mestarien liigan arvonnat: Jättiläiset kohtaavat Espanjassa

Mestarien liigan otteluparit arvottiin maanantaina 13.12. Sveitsin Nyonissa

Mestarien liigan pudotuspeliparit arvottiin maanantaina perinteisin tavoin Nyonissa, Sveitsissä. Tässä ei tosin onnistuttu ongelmitta, sillä Manchester United arvottiin virheellisesti pelaamaan pariisilaista PSG:tä vastaan. 

Teksti: Lauri Vaininen

Kyseessä oli UEFA:n mukaan ”kirjoitusvirhe”, jossa ManU oli virheellisesti jätetty pois Atletico Madridin mahdollisista vastustajista.

Arvonnasta ehdittiin jo julkistaa peliparit, ja monet seurat ehtivät julkaista myös sosiaalisen median päivityksiä otteluista ja vastustajistaan. Arvonta uusittiin, ja kahdeksasta pelistä seitsemän pelin parit muuttuivat. 

Lontoolaisen Chelsean ja pohjoisranskalaisen Lillen arpaonni pysyi molemmissa arvonnoissa. Tämä pari iskee yhteen 22. helmikuuta Stamford Bridgellä.

Mielenkiintoisimmat ottelut sijoittuvat Espanjan Madridiin. Jättiläisten kohtaaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella luo hyvin mielenkiintoiset asetelmat loppupelejä kohden, sillä kaksi suurseuraa neljästä putoaa varmasti. Tunnetta ei pelistä puutu, kun ”Los Blancos” -legenda Sergio Ramos palaa kotiin, mutta ranskalaisen PSG:n paidassa,

Atletico Madridin suurin ongelma Mestarien liigassa on ollut CR7. Ronaldo on ollut hyvin ankara Atleticoa kohtaan niin Realin kuin Juventuksen paidassa. 

Tällä kertaa Manchesterin punaisiin pukeutuvalle Ronaldolle vastustaja on tuttu, mutta ovatko Diego Simeonen suojatit ottaneet vihdoin opikseen? Joukkueet kohtaavat Wanda Metropolitano -stadionilla 23. helmikuuta.

Mestarien liigan 16 parhaan joukossa on tänä vuonna eniten joukkueita Englannista (neljä). Kaikkineen neljännesvälierissä nähdään joukkueita kahdeksasta maasta.

Neljännesvälierät: RedBull Salzburg-Bayern München, Sporting-Manchester City. Benfica – Ajax, Chelsea-Lille, Atletico Madrid-Manchester United, Villarreal-Juventus, Inter Milan -Liverpool, Paris Saint Germain-Real Madrid.