Cavaliersin voittoputki jatkui, Markkanen parantaa

Maanantain ja tiistain välisenä yönä käydyssä itäisen konferenssin NBA-kamppailussa Cleveland Cavaliers kaatoi kotikentällään Miami Heatin lukemin 105-94. Suomalaistähti Lauri Markkanen pelasi ottelussa 31 minuuttia.

Teksti: Kalle Rautalinko

Cavaliersin voittoputki venähti Heat-ottelun voiton jälkeen jo neljän ottelun mittaiseksi. Voitto oli myös Cavaliersin neljäs voitto putkeen yli kymmenen pisteen erolla. 

Lauri Markkanen paransi otteitaan tehtyään Cavaliersin edeltävässä ottelussa ainoastaan kolme pistettä. Heat-ottelussa Markkanen pelasi 31 minuuttia, heitti 12 pistettä ja otti neljä levypalloa.

Markkasen tasonnostosta huolimatta Cavaliersin todelliseksi tähdeksi nousi Kevin Love. Penkiltä tullut Love teki ottelussa 23 pistettä ja otti joukkueelleen yhdeksän levypalloa. Love osui viidesti kolmen pisteen viivan takaa ja teki kaikki pisteensä ottelun toisella puoliajalla. 

Miami Heatin tähtipelaajat Jimmy Butler ja Bam Adebayo olivat molemmat sivussa loukkaantumisen vuoksi Cavaliers-ottelusta. Butlerin ja Adebayon loukkaantumisen vuoksi Heatin roolipelaajilla oli kädet täynnä ottelussa. 

Vaikeuksista huolimatta pystyivät P.J Tucker ja Kyle Lowry kannattelemaan joukkuettaan. Tucker teki ottelussa 23 pistettä ja Lowry 22. Se ei kuitenkaan riittänyt laadukasta Cavaliersia vastaan.

Cleveland on tämän ottelun jälkeen NBA:n itäisen konferenssin sarjataulukossa neljäntenä. Seuraavan kerran Markkanen nähdään tositoimissa keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun Cavaliers saa vieraakseen Houston Rocketsin.