Lauri Markkasen Cavaliers hakee neljättä perättäistä voittoaan

Tulevana yönä nähdään NBA-parketilla itäisen konferenssin kamppailu, kun Cleveland Cavaliers saa vieraakseen Miami Heatin. Heat hakee revanssia hävittyään joukkueiden edellisen kohtaamisen. 

Teksti: Kalle Rautalinko

Cleveland Cavaliers lähtee otteluun niukkana ennakkosuosikkina voitettuaan kolme edellistä otteluaan. Tässä kolmen pelin voittoputkessaan Cavaliers on voittanut kaikki ottelut vähintään 14 pisteellä. 

Cleveland on yksi NBA-kauden isoimmista yllättäjistä. Joukkue on voittanut 28 ottelustaan 16. Tärkeä tekijä tähän on joukkueen nuori lupaus Darius Garland, joka on joukkueensa kärkimies pisteissä (19.0), syötöissä (7.6) ja pallonriistoissa (1.3). Ottaakseen neljännen perättäisen voittonsa Cavaliers tarvitsee vahvan ottelun Garlandilta. 

Heat janoaa kostoa

Heat lähtee tavoittelemaan voittoa hävittyään joukkueiden edellisen kohtaamisen 85-111-murskajaisissa. Miamin alkukausi on ollut töyssyinen, 27 pelatusta ottelusta Heat on onnistunut voittamaan 16. Tuleva ottelu tulee olemaan Heatille vaikea, sillä kaksi heidän tähtipelaajistaan on sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Jimmy Butlerilta jää tämäkin ottelu väliin häntäluuvamman vuoksi. Bam Adebayo on edelleen sivussa käytyään leikkauksessa peukalovamman takia. Vamma syntyi 30.marraskuuta pelatussa Heatin kotiottelutappiossa Denver Nuggetsia vastaan. 

Markkasen tavoitteena parantaa 

Lauri Markkanen hakee vahvaa suoritusta vaisun Sacramento Kings-ottelun jälkeen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelatussa ottelussa Markkanen pelasi yhteensä 26 minuuttia tehden ainoastaan kolme pistettä. Tämä oli kenties Markkasen huonoin suoritus tällä kaudella. 

Cavaliersin luottomiehistöön kuuluva Markkanen on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 14.2 pistettä ja ottanut 5.4 levypalloa ottelua kohden.

Ottelu alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 2 Suomen aikaa.