PPS 2016 tyttöjen valmentaja: “Kannattaa harrastaa lapsena mahdollisimman monipuolisesti”

Floppitaulun toimitus jalkautui tällä kertaa Kartanonkosken tekonurmelle Vantaalle. Haastatteluun saatiin PPS:n 2016 syntyneiden futistyttöjen vastuuvalmentaja Roni Pitkänen.

Teksti: Piia Utoslahti

K: Kuinka kauan olet valmentanut PPS 2016 syntyneitä tyttöjä?

V: Valmennustehtävissä vähän yli vuoden, vastuuvalmentajana vähän yli kaksi kuukautta.

K: Mikä sinua motivoi eniten valmennushommissa?

V: Tyttöjen kehittyminen motivoi. Oman työn jälki näkyy. Tytöt kehittyvät nopeasti, hoksaavat itse asioita. Tyttöjen ilo ja nauru tuo hyvän mielen itselle ja muille. Tytöillä on kova palo kehittyä: huomaa, että he oppivat onnistumisista ja epäonnistumisista yhtä paljon. Hauskaa nähdä, että tytöt ovat innoissaan jalkapallosta.

 

Tytöt treenaavat Vantaalla, Kartanonkosken tekonurmella. (Kuva: Piia Utoslahti)

K: Tämä ei ole kuitenkaan täysipäiväistä valmentajantyötä. Mitä sinä teet työksesi?

V: Minulla on oma yritys, toimin yrittäjänä markkinoinnin parissa. Lisäksi käyn silloin tällöin tekemässä varastolla muutamia vuoroja.

K: Kuinka kauan sinulla menee, kun suunnittelet harjoitukset tytöille etukäteen?

V: Riippuu vähän minkälaisia treenejä tehdään, mutta ennen treenejä menee 15-30 minuuttia, mutta kokonaisaikataulu on huomattavasti enemmän, kun treenit pitää suunnitella kuukautta etukäteen. Siihen minulla menee noin tunti.

 

Tyttöjen treenit maaliskuulta 2022. (Kuva: Piia Utoslahti)

K: Onko sinulla joukkueessa apuvalmentajia?

V: On, muutaman lapsen vanhemmat ovat tulleet joukkueeseen mukaan huoltajiksi, apuvalmentajiksi ja joukkueenjohtajaksi.

K: Haluatko lähettää loppuun terveisiä joukkueen tytöille, tai muille tytöille, jotka haaveilevat jalkapallon pelaamisesta?

V: Joukkueen tytöille, hienosti menee, jatketaan samaan malliin. Kotonakin kannattaa treenata, siellä opitaan ja kehitytään eniten. Paljon vaan treeniä, niin hyvä tulee.

Muille tytöille, vähänkään jos miettii, että olisiko jalkapallo oma laji, niin kannattaa tulla kokeilemaan. Ja vaikka ei aina miettisikään, että jalkapallo olisi oma laji, niin eikun vaan kokeilemaan rohkeasti. Vaikka harrastaisi jotain muutakin, niin ei haittaa. Kannattaa harrastaa lapsena mahdollisimman monipuolisesti, ei muuta kuin mukaan vaan.

 

(Kuva: Roni Pitkäsen kotialbumi)“Kotonakin kannattaa treenata. Siellä opitaan ja kehitytään eniten”. – Roni Pitkänen