Lelu Ojansivu: “Yleisön kannustus sytytti pelaamaan”

Ex-huippulentopalloilija Olli-Pekka “Lelu” Ojansivu vitsaili ryhtyvänsä peliuran jälkeen vaikka Savo-Volleyn maskotiksi, mutta työ henkilöstöpalveluyrityksessä ja omassa firmassa veivät voiton.

Teksti: Piia Utoslahti

Urheiluelämän taakseen jättänyt ex-huippulentopalloilija Olli-Pekka Ojansivu tekee töitä nykyään omien sanojensa mukaan “normaali-ihmisenä”. Työaika henkilöstöpalveluyritys Osuman toimistolla on klo 8-16, mutta puhelin kulkee  koko ajan mukana.

Ihmisten tapaaminen on tärkeä osa hänen nykyistä työtään ja se sopii “Lelulle” enemmän kuin hyvin, energinen ihminen kun on.

Oikea olkapää on rikki, ja sen takia Ojansivua ei enää nähdä lentopallokentillä.

“Olkapää vaikuttaa normaalielämässä niin, ettei oikealla kädellä tule kurkoteltua korkealla olevia asioita, kuten käytyä maustehyllyllä”, Ojansivu kommentoi Floppitaululle tuttuun tyyliinsä.

Lentopalloa ja padelia olisi Ojansivun mukaan kiva käydä vielä pelaamassa, mutta olkapää ei tahdo kestää.

 

Olli-Pekka Ojansivu pelasi urallaan seitsemässä maassa ja 200 A-maaottelua.  (Kuva: leluojansivu instagram)

Työ henkilöstöpalveluyrityksessä ja vuonna 2018 perustettu oma firma pelaajat.com pitävät entisen lentopalloilijan kiireisenä.

Lentopallon pelaaminen oli Ojansivun mukaan “oikein mukavaa”.

“Matkustaminen oli raskasta, mutta matkoilla ehti jauhamaan paskaa joukkuekavereiden kanssa ja katsomaan Netflixiä”, hän kuittaa.

 

Ojansivun palkintokaapista löytyy muun muassa neljä SM-kultaa. (Kuva: leluojansivu instagram)

“Siltala sopisi hyvin maskotiksi”

Pelaajauralta “Lelulle” jäi parhaiten mieleen yleisö ja paine. Yleisön kannustus peleissä sytytti pelaamaan ja toi ylimääräistä virtaa omaan urheilusuoritukseen.

Ojansivu päätti huikean maajoukkue- ja seurauransa viime kauteen. Tuolloin hän vitsaili lähtevänsä vaikka Savo-Volleyn maskotiksi.

“Joo, jos siitä maksettaisiin  palkkaa. Jätän paikan kuitenkin mieluummin avoimeksi Antti “Silli” Siltalalle, Savo Volleyn urheilutoimenjohtajalle. “Silli” on kuin tehty siihen hommaan.”