Otteluraportti: Tappara lunasti C-lohkon voiton tiistai-illan CHL-ottelusta

Tappara oli jämäkkä tiistai-illan CHL-ottelussa Red Bull Münchenia vastaan ja vei ottelun lopulta lukemin 4-0.

Tappara tuulettamassa toista maaliaan. (Kuva: Topias Leppänen)

Teksti: Olavi Ryhänen

JÄÄKIEKKO

Tappara-Red Bull München 4-0

Tappara varmisti CHL-lohkovoiton kukistamalla saksalaisvieraansa selvin luvuin. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta Tapparalla oli mahdollisuuksia avata maalihanat.

Peli näytti enemmän tai vähemmän tunnustelulta. Tapparalla oli omat paikkansa laittaa kiekko ohi Münichin maalilla vartioineen Mathias Niederbergerin, mutta maalit antoivat odottaa itseään. 

Toisessa erässä Tapparalla oli jo toinen ääni kellossa. Toista erää oli ehtinyt kulua vain reilu kolme minuuttia, kun Veli-Matti Savinainen löi ottelun avausmaalin.

Lähes heti perään kanadalaispakki Ben Thomas pääsi kiskaisemaan Waltteri Merelän ja Jori Lehterän upean esityön päätteeksi tulisen rannelaukauksen vasempaan yläkulmaan ohi Niederbergerin.

“Hyvä esitys. Pelasimme paljon paremmin kuin viimeaikaisissa liigamatseissa”, tiivisti Lehterä Floppitaululle.

Tasoero näkyi

Ottelun kolmas maali syntyi Tapparan viisi vastaan kolme -ylivoimalla, kun Lehterä löysi maalin vasemalla kulmalla operoineen Savinaisen, joka pääsi tekemään jo ottelun toisen maalinsa.

Kolmas erä ei tarjoillut enää, kuin yhden maalin. Casimir Jürgens kiskaisi tulisen rannelaukauksen ohi Mathias Niederbergerin Tapparan pitkän painostuksen päätteeksi.

Tapparan maalilla vartioinut Christian Heljanko oli maalilla loistava. Torjuntoja Heljangolle kertyi lopulta 26. Ennakkoon tiukasta C-lohkon kärkikamppailusta muodostuikin kirvesrintojen rutiinivoitto: kotijoukkue oli joka osa-alueella edellä.

Lue Jori Lehterän henkilöhaastattelu Floppitaulusta vielä tänään klo 13.30.