CHL-ennakko: Rouen-Tappara

Kuva: Olga Emelianova

CHL:ssä on pudotuspelien ensimmäiset kamppailut jo mitelty. Neljännesvälierissä Tappara pudotti jatkosta ruotsalaisen Växjön, ja Tapparan välierävastus Rouen kaatoi hieman yllättäenkin itävaltalaisen Red Bull Salzburgin.

Teksti: Jesse Hietikko

Toisilleen tuntemattomat seurat pääsivät tutustumaan toisiinsa ensi kertaa joulukuun 7. päivänä Tampereen upouudella Nokia Arenalla pelatussa ensimmäisessä puolivälieräottelussa. 60 minuutin pelin jälkeen päädyttiin tasatulokseen 3–3. 

Tulos tyydyttää varmasti vajaalla pelannutta Rouenia. Vaikka Tappara pyöritti lähes koko ottelun ajan, ei se tällä kertaa riittänyt voittoon. Rouen rokotti niistä paikoista, jotka sille tarjoutuivat, ja Tappara toisaalta tuhlaili omia paikkojaan yli ymmärryksen.

Ratkaisua sarjalle lähdetään hakemaan Ranskasta Rouenin kotiareenalta. Areenalle mahtuu noin 2 700 katsoja. Ero on melkoinen Nokia Arenaan, jonka kapasiteetti on 13 000 katsojaa. Viime ottelussa Rouenia vastaan CHL-kiekosta oli nauttimassa reilu 3900 silmäparia. 

Rouen on vain kerran historiansa aikana päässyt CHL:n jatkopeleihin. Kausi oli 2018-2019, ja silloinkin vastassa oli neljännesvälierissä Red Bull Salzburg. Tuolloin itävaltalaiset menivät sarjasta jatkoon.

Tapparallekin puolivälieräpaikka on uusi kokemus CHL:ssä. Jatkopeleihin Tappara on edennyt lukuisia kertoja aiemmin, mutta neljännesvälierävoitto Växjöstä on tamperelaisten ensimmäinen.

Rouenin avainpelaajaksi on noussut CHL-tulokas Rolands Vigners, joka on osunut pudotuspelivaiheessa jo peräti neljästi. Toista kauttaan Rouenissa pelaava 30-vuotias latvialaishyökkääjä onnistui ylivoimalla maalinteossa joukkueiden avauskohtaamisessa.

Ottelun kannalta voi olettaa Tapparan dominoivan peliä. Mikäli viime aikoina vaivanneet virheet saadaan eliminoitua, tulisi Tapparan mennä tästä otteluparista jatkoon. 

Rouenin mahdollisuudet tulevat pitkälti erikoistilanteista. Viime ottelun summasi hyvin Rouenin loistava ylivoima, joka tuotti joukkueelle kaksi maalia.