CHL-ennakko: Tappara-Skellefteå

Tapparan kauden paras pistemies on ollut Anton Levtchi. Kuva: tappara.fi

CHL:n alkusarjan viimeisellä ottelukierroksella kohtaavat E-lohkon kärkijoukkueet Tappara ja Skellefteå. Tappara on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta Skellefteå tarvitsee vielä vähintään kaksi pistettä sen varmistaakseen.

Teksti: Jesse Hietikko

Tappara ja Skellefteå kohtasivat viimeksi Skellefteåssa reilun 2000 katsojan edessä. Ottelu päättyi kotijoukkue Skellefteån hyväksi 6-1.

Ennakkoasetelmat ottelulle ovat herkulliset. Tapparan peli oli tökkinyt, mutta lauantain pelikierroksella maalihanat aukesivat viimeinkin. Tappara tykitti kahdeksan maalia vierasottelussaan Mikkelin Jukureita vastaan. 

Skellefteå on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa ja kahdeksan pelikierroksen jälkeen toisena Ruotsin pääsarjassa. Skellefteån avainpelaajiin lukeutuvat muun muassa 37-vuotias konkarihyökkääjä Joakim Lindström  ja 31-vuotias keskushyökkääjä Melker Karlsson, joka on lainalla NHL-seura San Jose Sharksista. 

Tapparan viimeisimmän ottelun maalijuhlista huolimatta Skellefteå vienee täydet kolme pistettä Tampereelta. 

Skellefteån maalivahtiduo Gustaf LindvallStrauss Mann on kenties Euroopan tämän hetken paras, ja Tappara on tällä kaudella kompuroinut juuri viimeistelyssä. 

Jos Tappara haluaa pisteitä, tulee puolustus- ja maalivahtipelin olla huomattavasti parempaa kuin kauden aiemmissa otteluissa.

Tiistain paras pitkävetohaku Tappara-Skellefteå-otteluun on alle 5,5 maalia kertoimella 1,58 kohteesta 5938 (kerroin saattaa muuttua).