Ennakko: Punaiset merimetsot kohtaavat siniset taivaat

Valioliigassa Manchester City FC matkustaa legendaariselle Anfieldille Liverpool FC:n vieraaksi sunnuntaina 16. lokakuuta. Onnistuuko Liverpoolin puolustus pysäyttämään norjalaisen sensaation Erling Haalandin?

Teksti: Leevi Auer

Liverpoolille on kertynyt Valioliigan voittoja 19, mikä on toiseksi eniten heti Manchester Unitedin jälkeen. Näin aikaisessa vaiheessa kautta on kuitenkin vaikea uskoa Liverpoolin enää nousevan ykköspaikalle näinkin takkuilevan alun jälkeen.

Man City on juhlinut edelliset kaksi kautta mestaruutta, eikä tälle kaudelle ole muuta odotettavissa Erling Haalandin kuuluessa Cityn riveihin.

Haaland on yhdeksän pelin jälkeen viimeistellyt jo 15 maalia. Eniten maaleja yhden Valioliigakauden aikana on tehnyt Alan Shearer kaudella 1994-95, jolloin maaleja syntyi 34 kappaletta.

Aktiivipelaajista Liverpoolin Mohamed Salah on kolmantena tehtyään 32 maalia kaudella 2017-18. 

Erling Haaland maalinteon jälkeisissä zen-tunnelmissa. (Kuva Instagram erling.haaland)

Huima tasoero näkyy tilastoissa

Liverpoolilla on kirittävää, jos se haluaa päästä kymmenenneltä sijalta vielä mukaan kärkikamppailuihin. Kahdeksasta ottelusta on kertynyt vain kaksi voittoa, kaksi häviötä ja neljä tasapeliä.

Cityllä on alla yksi peli enemmän, mutta häviötä ei ole toistaiseksi tullut vastaan. Seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä on vienyt Cityn Valioliigan toiselle sijalle. 

Mestareiden liigassa Liverpool on ollut elementissään. Keskiviikkoiltana 12. lokakuuta Liverpool kaatoi Rangers FC:n 7-1.

Poolin valmentaja Jürgen Klopp uskoo tämän voiton kääntävän Liverpoolin kauden.

“Tiedämme, kenet toivotamme sunnuntaina tervetulleeksi, ja siitä tulee hankala peli. Parempi mennä otteluun valmistautuneena siihen, mitä on tulossa”, kommentoi Klopp ottelun jälkeen The Guardianille.

Manchester City pelasi FC Kööpenhaminan kanssa vieraissa katkeran 0-0- tasapelin, mutta City on tästä huolimatta jo lunastanut paikkansa jatkossa.