Ennätyksiä rikkonut West End -musikaali Cats saapuu Suomeen marraskuussa

Musikaali on mahdollista nähdä Tampereella Nokia Areenalla 27.–30. lokakuuta, sekä Helsingin jäähallissa 3.-6. marraskuuta. 

Musikaali saapuu Suomeen Lontoon West Endistä alkuperäiskielellään englanniksi. Iso-Britannialainen lehti Daily Mirror on kuvaillut musikaalia seuraavasti: “ajatonta musiikkia, vaikuttavat lavasteet sekä loistava roolitus”. Suomessa nähtävän toteutuksen pääosissa nähdään muun muassa Jacinta Whyte, Martin Callaghan, Ed Wade, Aaron Elijah sekä Lizzie Nance. Musikaalia esitetään Suomen jälkeen vielä Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Portugalissa ja Sveitsissä. Kiertue päättyy ensi vuoden helmikuussa.

Musikaalia on mahdollista päästä katsomaan Helsingin jäähallille. Kuva: Ana Coudurier

Viime vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan viettänyt musikaali on Andrew Lloyd Webberin säveltämä, ja se perustuu T. S. Elliotin runokokoelmaan “Old Possum’s Book of Practical Cats”. Musikaali on tarina Jellicle-kissoista, joiden johtaja Old Deuteronomy  järjestää vuosittain tanssiaiset. Tanssiaisten aikana hän valitsee kissojen joukosta yhden, joka saa mahdollisuuden uuteen elämään. Musikaalin kenties tunnetuimmaksi klassikoksi on muodostunut laulunumero “Memory”, josta se usein tunnetaan.

Kulttimaineen saanut musikaali on voittanut lukuisia palkintoja, ja sitä on esitetty yhtäjaksoisesti ensi-iltansa jälkeen London New Theaterissa 21 vuotta. Broadwaylla musikaali pyöri 18 vuotta. Musikaali on myös käännetty 15 eri kielelle, ja sitä on sittemmin esitetty yli 40 maassa. Suomessa sitä on esitetty aiemmin muun muassa Helsingin ja Lahden kaupunginteattereissa sekä Tampereen teatterissa. 

Liput esityksiin ovat myynnissä Lippupisteessä sekä Ticketmasterissa.