Mathilda Westerberg sai diagnoosin: epävakaa persoonallisuushäiriö.

Mathilda ”Mattu” Westerberg on tuttu Temptation Island ja Sinkut paljaana ohjelmasta.

Teksti: Emilia Ikonen

KUVA: Mathilda Westerberg

Mathilda oli kaksi kertaa testaamassa houkutuksia Temptation Island reality-sarjassa silloisen poikaystävänsä Japen kanssa. Matun matka oli vauhdikas ja ailahteleva. Ensimmäisellä kerralla he päättivät jatkaa yhdessä, mutta toisella kerralla he lähtivät erisuuntiin.

Mattu esiintyi Sinkut paljaana ohjelmassa alkuvuodesta ja hän kertoi ensimmäistä kertaa julkisuudessa epävaakasta persoonallisuushäiriöstä.

KUVA: Mathilda Westerberg

Tavoitin Matun ja pääsin kysymään vaiheet diagnoosista.

-Se näkyi jatkuvana pahana fiiliksenä, muiden sanoista ja teoista. Negatiivisten tunteiden hallitsemattomuudella. Myös impulsiivisena käytöksenä, eli rahat tuli ja meni. Otin liikaa riskejä ja suhteet eteni tosi nopeesti.

-Otin yhteyttä omaan terveysasemaan ja sain sieltä lähetteen psykiatriselle poliklinikalle. Siellä tehtiin kolmen kuukauden pituinen arviointijakso ja päätteeksi sain diagnoosin: epävakaa persoonallisuushäiriö.

-Ensin helpotti, kun sain diagnoosin, mutta sitten tuli ahdistus ja hävetti. Hetken päästä tuli taas helpottunut olo.

-Ekana kerroin äidille.

-Tää on pitkä matka, mutta oon saanut apua terapiasta. Se on mun ykköstuki tän kanssa elämiseen ja oireiden helpottamiseen. Helpottaa myös, kun muistuttaa itseään siitä, että mun ei tarvitse päästä päivässä tästä yli ja toimia niinkuin muut. Syvälle juurtuneiden sisäisten mallien tiedostaminen, saatikka muuttaminen vie aikaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mathilda Westerberg sai diagnoosin: epävakaa persoonallisuushäiriö.

Kommentointi on suljettu.