Huomaamattomat

Ympärillämme on paljon asioita, jotka jäävät meiltä enemmän tai vähemmän huomaamatta. Käytämme arjessamme lukuisia erilaisia tavaroita, mutta kaikessa kiireessä osa niistä saattaa jäädä melkeinpä näkymättömiksi. Keräilimme Helsingin Evankelisen Opiston tiloista erilaisia esineitä, ja kuvasimme niitä sellaisessa valossa jossa emme niitä normaalisti näe. 

Osa esineistä on koulun opiskelijoille varmasti hyvin tuttuja, mutta kaikki eivät välttämättä ole kiinnittäneet niihin mitään huomiota. Tutkimme näitä esineitä, ja loimme niille ympäristön, jossa ne pääsisivät kerrankin kunnolla huomion keskipisteeksi. Kuvista huomaakin, miten erilaiselta ne näyttävät, kun ne on irrotettu arkisesta ympäristöstään. 

Kuvien esineet pääsevät aivan erilaisella tavalla esiin, kun ne on kuvattu studiossa kunnon valossa.Esineistä tulee heti esiin täysin erilainen kiilto ja kauneus, joka ei välity koulun pimeissä nurkissa.

 

Kuvat: Ira Peltonen & Helmi Vuorimaa

Teksti: Ira Peltonen