Eläimiä ja käsitöitä, näin tunnelmallinen paikka löytyy Tuusulasta

Näkymä sisäänkäynniltä.

Tuusulassa, lähellä Vantaan rajaa sijaitsee Koiramäen pajutalli, joka hehkuu 1800-luvun tunnelmaa. Koiramäessä asuu porsas Otto, kanoja sekä lampaita joita pääsee moikkaamaan vielä lokakuun loppuun asti. Nyt Koiramäessä on sadonkorjuuteema. Se näkyy heti pihaan saapuessa sillä esillä on paljon eri kurpitsoja. Koiramäessä myydään sisustustavaraa ja käsitöinä eri pajulajikkeista tehtyjä esineitä.

Myymälänhoitaja Anne Arpiainen hoitaa kaupan kassaa.

Syyskuun loppupuolella kävijöitä oli paljon. Lapsiperheitä, nuoria sekä aikuisia vietti alueella aikaa. Myymälänhoitaja  Anne Arpiainen kertoo, että asiakkaita on ollut runsaasti tänä kesänä.

Heitä käy vuosittain noin 80-tuhatta, kertoo Arpiainen.

 

Pihapiirissä on useampi rakennus, joista osa toimii myymälöinä ja osa erilaisina museoina. Päärakennus on suuri valkoinen vanha hirsitalo, jossa on kahvila sekä sisustustuotteiden myymälä kahdessa kerroksessa. Vanhimmat rakennukset ovat 1760-luvulta ja päätalo noin 1850-luvulta.

Päätalon takapihalta löytyy “peikkometsä”, jossa on kanoja ja pientä puuhaa perheen pienimmille, kuten saippuakuplien puhaltelua ja käpyjen heittoa.

Alueelle pääsy on ilmaista.

Koiramäen Pajutalli sijaitsee osoitteessa: Forsteninkuja 10, 04360 Tuusula