MM-sensaatio Marokolla edessään mahdottomalta tuntuva haaste

Qatarin MM-kisat ovat olleet täynnä yllätyksiä, niistä suurimpien joukkoon lukeutuu Marokko.

Teksti: Henri Hokkanen

Ennen kisojen alkua Marokkoa ei juuri noteerattu, eikä sille annettu hirveästi mahdollisuuksia mennä jatkopeleihin. Marokon lohko ei ollut helpoimmasta päästä: siihen kuuluivat viime kisojen finalisti Kroatia ja Fifa-rankingin toisella sijalla ennen kisojen alkua oleva Belgia.

Marokko yllätti jalkapalloilevaa maailmaa ensimmäisen kerran, kun se pelasi maalittoman tasapelin Kroatiaa vastaan. Todellinen paukku nähtiin, kun se voitti Belgian lukemin 2-0.

Sen jälkeen Marokosta alettiin puhua, ja syystäkin. 

Marokko on on ensimmäinen afrikkalaisjoukkue joka on edennyt MM-kisojen välierävaiheeseen. Marokko kukisti neljännesvälierissä Espanjan 1-0 ja puolivälierissä Portugalin niin ikään 1-0.

 

Youssef En Nesyri puski Marokon välieriin. (Kuva: fifaworldcup instagram)

Kokoonpanossa paljon laatua

Erittäin vahva ja tiivis puolustus on ollut joukkueen tavaramerkki ensimmäisestä ottelusta lähtien. Joukkueen avainpelaajiin kuuluu PSG:n laitapuolustaja Achraf Hakimi.

Hyökkäyksestä ja maalinteosta löytyy myös erinomaisia pelaajia. Hyökkäystrion ovat näissä kisoissa muodostanut Hakim Ziyeh, Youssef En Nesyri, ja Sofiane Boufal. Puolustusvelvoitteen säntillisesti hoitava hyökkäys on pallon saadessaan on vaarallinen ja kykenevä luomaan vaarallisia maalipaikkoja. 

Myös joukkueen puolustava keskikenttä Sofyan Ambrabat esitti Portugalia vastaan todella kylmäpäisiä ja vahvoja otteita.

Joukkueen maalivahti Bono on ollut maalilla takuu mies ottelusta toiseen. Silloin, kun puolustus ei ole pystynyt tiukoissa hetkissä hoitamaan, on Bono noussut esiin.

Mahdottomalta tuntuva haaste 

Välierissä Marokon haaste kasvaa entisestään, kun vastaan tulee hallitseva mestari Ranska. Ranska on tämänkin vuoden MM-kilpailuissa todistanut, että heillä on mahdollisuus mennä kirkkaimpaan mitaliin asti.

Keskiviikkona pelattavasta välierästä tullaan varmasti näkemään Ranskan pallonhallintaa.

Marokon tiivis puolustus tullaan laittamaan kovimpaan testiin mitä se on näissä kisoissa kokenut. Ranskan hyökkäyksestä löytyvät Oliver Giroud ja Kylian Mbappe ovat olleet erinomaisessa vireessä ottelusta toiseen. 

Marokko on todistanut, että heidän pelityylillä pystyy voittamaan kärkimaitakin. Joukkueen päävalmentaja Hoalid Regragui on ollut uskollinen sille ensimmäisestä ottelusta lähtien, ja samaa varmasti tullaan näkemään Ranskaa vastaan.

Hyvin puolustaen ja vaarallisia vastahyökkäyksiä luomalla Marokko pystyy pelaamaan finaalipaikasta, mutta haaste on valtava. Marokko on ottelussa selkeä altavastaaja.