Zinédine Zidane – Johtaja – Voittaja

Zinédine Zidane (s.1971 Marseille) on ranskalainen jalkapalloilija ja nykyinen Real Madridin apuvalmentaja.

Zidanella on pitkä meriittilista. Hänen johdollaan joukkue voitti MM-kultaa 1998 ja EM-kultaa 2000. FIFA:n vuoden pelaajaksi hänet on valittu vuosina 1998, 2000 ja 2003. Seurajoukkueista “Zizou”edusti AS Cannesia, Bordeaux’ta, Juventusta ja Real Madridia.

185-senttinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli johtaja, taituri ja pelin keskittymä. Hänen agressiivisuutensa sekä lyhytpinnaisuus olivat pelaajan ainoat miinuspuolet. Tämä kulminoitui MM-finaaliin 2006 Italiaa vastaan, kun Zidane ajettiin ulos ottelun jatkoajalla puskettuaan Marco Materazzia rintaan. Maailman upeimman jalkapalloilijan ura päättyi väärällä ja surullisella tavalla. Ranska hävisi ottelun rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Zidanen vanhemmat ovat algerialaisia. Zidane kasvoi Marseillen slummeissa, häntä kiusattiin ja syrjittiin lapsena. Tämän vuoksi hän on nykyään suuri tekijä hyväntekeväisyydessä auttaen etnisiä vähemmistöjä sekä köyhiä.

Niko Lehmuskanta (@lehmuskanta)

Lähteet:

http://www.youtube.com/watch?v=kOb07Et485k

http://fi.wikipedia.org/wiki/Zin%C3%A9dine_Zidane