Suomalaiset tavoittelevat menestystä

Neljä suomalaisjengiä tavoittelee salibandyn seurajoukkueiden Euroopan mestaruutta Tampereella loppuviikolla pelattavassa Champions Cupissa. Miehissä sinivalkoisia edustavat hallitseva Suomen mestari SPV Seinäjoelta sekä isäntäjoukkue Classic. Naisten puolella kamppailee Classicin lisäksi SB-Pro Nurmijärveltä.

Vuosi sitten miesten sarjan mestaruuden vei Storvreta Ruotsista SPV:n jäädessä sijoille 3-4. Edellinen suomalaismenestyjä on helsinkiläinen SSV, joka voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2011 Tshekissä. Naisten hallitseva mestari on länsinaapurin IKSU, joka löi finaalissa Classicin.

Miehissä suomalaisten lisäksi titteliä halajavat Falun Ruotsista, Vitkovice Tshekistä, Lauri Kapasen ja Tommi Aron Alligator Sveitsistä sekä heittopussiksi ennakoitu Lielvarde Latviasta. Yhdeksi maailman parhaimmaksi tituleerattu Mikko Kohonen edustaa suosikki-SPV:tä.  Haastaja Falun on paperilla tasainen nippu, josta ei löydy aivan supertähtiä. Joukkue on Ruotsin liigassa kolmen taiston jälkeen kolmantena. Classic ja Alligator vääntävät ennakkoon pronssiottelupaikasta, toki kotiyleisön tuki voi siivittää Lassi Vänttisen ja kumppanit vaikka mihin.


SPV:n kivenkova hyökkäystrio Mikko Kohonen – Janne Hulmi Sami Koski.

Naisten puolella suurin ehdokas mestariksi on Ruotsin Rönnby. Pahimmat kiusaajat ovat Classicin lisäksi Mia Karjalaisen ja Tiia Ukkosen edustama Herbadent Tshekistä, Piranha Sveitsistä sekä SB-Pro. Norjalainen Sveiva rankataan pohjamutiin. Classic lähtee tehokkaan Eliisa Alangon johdolla tavoittelemaan finaalipaikkaa, kun taas Karoliina Kujalan kaltaiset tähdet voivat siivittää toisen suomalaisjoukkue SB-Pron aina mitalipeleihin saakka.

Ensimmäisen kerran pallo liikkuu kaukalossa keskiviikkona aamukymmeneltä, kun Herbadent ja Rönnby iskevät yhteen naisten sarjassa. Alkusarjat viedään läpi perjantaihin mennessä ja mestarit ovat selvillä sunnuntaina klo 13 alkavien loppuotteluiden jälkeen.

Miska Miettinen