Maikkarilla MM-kisojen ytimessä

Viiden viikon yöharjoitteluni MTV Sportin urheilutoimituksessa oli todella antoisa. Sain työskennellä niin television, netin kuin MM-kisaprojektin kimpussa.

Nettitoimituksessa pääsin tekemään paljon käytännön hommia ja kirjoitin harjoittelun aikana nettiin useita kymmeniä juttuja. Jutut olivat jotain juuri tapahtunutta (managerin potkut tms), Maikkarin omien asiantuntijoiden (esim. Antero Mertaranta & Keith Armstrong) haastatteluista analyysejä tai ennakoita tulevista otteluista sekä pidempiä juttuja (esittelyt jokaisesta jalkapallon MM-kisastadionista). Olin mukana myös esimerkiksi Leijonalounaalla, jossa haastattelimme Leijonia ennen kuin he lähtivät Minskiin. Nettiin kirjoittaminen oli minulle jo varsin tuttua, mutta opin todella paljon esimerkiksi otsikoiden merkityksestä.

Pyörin muutaman päivän myös Sport uutisten (entinen Tulosruutu) mukana ja pääsin seuraamaan lähietäisyydeltä, miten päivän urheilutapahtumat niputetaan yhteen. Kävin myös muutamilla juttukeikoilla mukana. Olisin saanut tehdä oman jutun Suomi – Moldova lentopallon EM-karsintapelistä, mutta Leijonat selvittivät edellisenä päivänä tiensä välieriin, joten lentopallo jouduttiin karsimaan lähetyksestä pois. Sport uutisten tekemisessä yllättävintä oli kenties se, että kuinka tarkkaa sekuntipeliä jokainen lähetys oikeasti on.

Harjoittelun ajalle sattui sopivasti myös jääkiekon MM-kisat, jotka ovat Maikkarilla valtava projekti. Kisalähetysten parissa päivät eivät olleet journalistisesti kovinkaan haastavia, sillä päivät kuluivat lähinnä esimerkiksi kokoonpanoja tulostellessa ja grafiikkalistoja puhtaaksi kirjoitellessa. Oli kuitenkin todella mielenkiintoista nähdä, että miten noin ison projektin toteuttaminen sujuu käytännössä. Onhan kyseessä olympialaisten jälkeen kenties Suomen suurin yksittäinen urheilutuotanto. Pääsin seuraamaan myös muidenkin erikoislähetysten tekoa lähietäisyydeltä, kuten Mestarien liigan lähetysten valmistumista.

Kisalähetys käynnissä. Studiossa isäntänä Teemu Niikko ja asiantuntijoina Hannu Aravirta sekä Pasi Nurminen.

Kisalähetys käynnissä. Studiossa isäntänä Teemu Niikko ja asiantuntijoina Hannu Aravirta sekä Pasi Nurminen.

Työharjoittelu avasi hienosti urheilutoimittajan arkea. Oli erityisen hienoa, että MTV:llä pystyi tutustumaan niin moniin erilaisiin asioihin. Työilmapiiri oli erinomainen ja kaikki jaksoivat auttaa sekä neuvoa tarvittavissa asioissa. Oli mieluisaa tutustua moniin todella hienoihin ja raudanlujiin ammattilaisiin. Kiitokset vain sinne suuntaan!

Tässä pari kirjoittamaani juttua:

http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/valioliiga/uutiset.shtml/2014/05/1894508/manu-kapteeni-myontaa-riitelimme-enemman-kuin-koskaan

http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/valioliiga/uutiset.shtml/2014/05/1894427/keith-armstrong-niputtaa-todella-varikas-valioliigakausi

http://www.mtv.fi/sport/mm2014/uutiset.shtml/2014/05/1898521/mertaranta-tanaan-on-paallikon-paiv

 

Eemeli Kosonen