Työharjoittelu PK-35 Vantaalla

Olin harjoittelussa PK-35 Vantaalla. Työnkuvaani kuului otteluennakoiden ja -raporttien tekeminen niin naisten kuin miestenkin peleistä. Tämän lisäksi jokaisen pelin jälkeen haastattelimme pelaajia ja valmentajia videolle. Tarkoitus oli tehdä myös jokaisesta pelaajasta esittely, mutta emme ehtineet kuukauden aikana tehdä kaikkia.

Harjoittelu oli loistava kokemus. Opin paljon, koska pääsin seuraamaan monipuolisesti jalkapalloa. Etenkin naisten jalkapallosta opin valtavasti ja sain aivan uuden kiinnostuksen. Miesten Ykkösenkin joukkueet alkavat olla huomattavasti tutumpia, kuin oli ennen harjoittelua.

Työharjoittelu opetti minulle, kuinka haastavaa aikatauluttaminen on. Nyt ymmärrän, että mikäli haluan tehdä urheilujournalismia, on se täysipäiväistä työtä. Pelien seuraaminen, niistä kirjoittaminen ja pelaajien haastattelu oli erittäin antoisaa hommaa, jota tekisi mielellään jatkossakin.

PK-35 Vantaa tarjosi harjoittelupaikkana loistavan mahdollisuuden kehittyä entisestään. Työharjoittelun alussa huomasi selkeästi, että kehityksenkohteita on vielä, mutta harjoittelun edetessä myös kehityin huomattavasti.

Jos saisin tehdä jotain toisin, aikatauluttaisin pelaajaesittelyt paremmin. Nyt ne jäivät liiaksi aivan harjoittelun loppuun ja tästä syystä myös rästitöitä jäi. Huomasin myös, että normaalin palkkatyön tekeminen harjoittelun ohella on erittäin raskasta ja näiden kahden aikatauluttaminen täydellisesti lähes mahdotonta.

Otteluennakko: http://www.pk35vantaa.com/pk-35-vantaan-miehet-ennakkosuosikkeina-vuosaareen#.U4Q-FHYkTZ0%5B/embed%5D

Otteluraportti: http://www.pk35vantaa.com/pk-35-vantaan-miehet-tasapeliin-paikallisottelussa#.U4Q-WHYkTZ0%5B/embed%5D

Nämä ovat vain esimerkkejä tekemistäni töistä. Kaikki viime kuukauden aikana julkaistut jutut on joko minun tai Jori Pessalan kirjoittamia. Myös haastattelut, jotka voi katsoa otteluraporttien oikeasta laidasta on meidän tekemiä.

Rami Shikeben