PS Kemi marssii Veikkausliigaan

Miesten Ykkösessä on pelaamatta enää viisi kierrosta, ja monien yllätykseksi PS Kemi porskuttaa sarjajohdossa.

Syksy on saapunut. Sateiset, hämärtyvät syysillat ovat katsojien parasta aikaa, kun kotimaan jalkapallokausi vetelee viimeisiään huippujännittävänä. Miesten Ykkösessä nousutaistelu käy kiivaimmillaan ja vielä viisi joukkuetta taistelevat noususta Veikkausliigaan.

Suuren yleisön ihmeeksi vasta täksi kaudeksi Ykköseen noussut PS Kemi johtaa vakuuttavasti sarjaa, eikä heidän otteissaan ole näkyvissä herpaantumisen merkkejä. Heillä on nyt avaimet omissa käsissään todelliseen yllätykseen, koska eihän seura ennakkoon ollut sarjan kovin voittajasuosikki enintään kuin omissa papereissaan.

Turun Palloseura, Jyväskylän Jalkapalloklubi, PK-35 Vantaa ja AC Oulu. Siinä ovat loput neljä seuraa, joista kukin tappelee vielä paikasta ensi kauden Veikkausliigaan. Sarjan voittaja nousee suoraan ja sarjakakkonen pääsee yrittämään sarjanousua karsinnan kautta.

Oman näkemykseni mukaan PS Kemi on ehdottomasti suurin suosikki nousemaan Veikkausliigaan. Joukkueella on jäljellä viisi ottelua, mutta loppuohjelma on helpompi kuin muilla noususta taistelevilla. Kemi myöskin kestää pistemenetyksiä, koska tämän hetkinen sarjajohto on seitsemän pistettä. Tosin TPS:n kanssa tasapistein toisena olevalla JJK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Toiseksi sijoittuva joukkue onkin sitten täysin auki. Joukkueiden sarjaohjelmat ovat melko samankaltaisia, ja joukkueet tulevat pelaamaan ristiin, joten luultavasti vasta viimeisellä kierroksella nähdään, kuka pääsee testaamaan tasoaan nousukarsinnoissa.

Yhteenvetona voi vain todeta, että sarja on erittäin tasainen ja viimeiset ottelut ovat sellaisia, joihin toivoisi yleisön löytävän paikan päälle.

Teksti: Miikka Lahtinen