Kirjoittavan futisfanin avausottelu

 

oikeeOlen Noora Karppinen, 19-vuotias journalistinalku Mäntsälästä. Valmistuin lukiosta keväällä 2014 ja nyt opiskelen HEO:n urheilujournalismin linjalla. Urheilua olen harrastanut pienestä pitäen ja sittemmin innostunut myös penkkiurheilusta. Pääasiassa seuraan jalkapalloa ja yleisurheilua, mutta myös muut lajit naulitsevat kotisohvalle. Tulevaisuudessa haluan yhdistää kirjoittamisen ja urheiluinnostuksen ja työskennellä sanoma- tai aikakauslehdessä. HEO- opinnot tarjoavat mahdollisuuden opiskella juuri näitä kiinnostuksen kohteitani.

dimariansiirto

Kuvakaappaus HS.fi

Suosikkimediani

Internet on nykyään täynnä urheiluun liittyvää tietoa ja uutisointia, joka on saatavilla milloin ja missä vain. Itse kaipaan kuitenkin netin rinnalle myös perinteistä sanomalehteä, joka kokoaa uutisvirrasta minulle ne kaikkein tärkeimmät.  Mielestäni paras media urheilun seuraamiseen on Helsingin Sanomien urheilusivut ja nettilehti.

Lehden urheilusivuilta löytyy päivittäin eilisen ja kuluneen viikon merkittävimpiä urheilutapahtumia, ennakoita, kommentteja ja kolumneja. Jutut ovat kattavia ja niissä syvennytään ilmiöihin tarkemmin ja syvällisemmin kuin monissa nettilähteissä.

Jatkuvasti päivittyvästä nettilehdestä voi seurata urheilu-uutisia reaaliajassa ja perehtyä myös sellaisiin lajeihin, joista ei ole paperilehdessä kirjoitettu. Lisäksi mukana on kiinnostavia kolumneja, blogeja ja kommentteja, joita voi lukea vain nettilehdestä.

 

nimetön1

Kuvakaappaus MTV3.fi

Kiinnostava urheilujournalisti

Selkeää suosikkijournalistia minulla ei ole, mutta valitsin MTV3:n urheilutoimituksessa työskentelevän Teemu Niikon. 34- vuotias Niikko aloitti journalistin työt YLE:llä, mutta vaihtoi kanavaa vuonna 2010. MTV3- kanavalla Niikko on tullut mm. tutuksi Tulosruudun ja Canal+ Hockey Nightin juontajana.

Erityisesti mieleen on jäänyt Niikon aidon positiivinen ja innostunut asenne urheiluun. Haastattelijana ja studioisäntänä Niikko on selkeä, asiantunteva ja sopivasti esillä ja hän onkin opiskellut radiotyötä Laajasalon opistossa. Niikon juontaessa on helppo keskittyä haastateltaviin, sillä hän jättää tilaa vieraille mutta on silti todella asiantunteva ja taitava keskustelunvetäjä. Hän myös twiittaa ahkerasti mm. jääkiekosta.

https://twitter.com/TeemuNiikko

Myös näitä urheilumedioita seuraan

http://yle.fi/urheilu/

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/

http://www.fotmob.com/ (erityisesti puhelinsovellus!)

Urheilulehti (http://www.urheilulehti.fi/)

Lähteet:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Teemu_Niikko

http://www.hs.fi/