Kielteinen asenne lapsen tukistamista kohtaan

 

Iso puheenaihe tällä hetkellä on perhe väkivalta ja etenkin lapsiin kohdistuva väkivalta. Suomen laissa kaikenlainen ruumiillinen kuritus kiellettiin vuonna 1984. Alle 15-vuotiaaseen kohdistuva lieväkin pahoinpitely on julkisen syytteen alainen rikos.

Kävimme kaupungilla kyselemässä ihmisten mielipiteitä asiasta. 

 

Saako lasta tukistaa?

Tukistatko lastasi, tai mahdollista tulevaa lastasi?

Lapsentukistamisesta_1
Kuva: Kia Turunen
Serej, 19v:
Ei mielellään, mutta riippuu tilanteesta. Jos lapsi käyttäytyy todella huonosti niin silloin saa. Minulla ei ole lapsia, mutta kun niitä tulee, tukistan vain ääritilanteissa.
Lapsentukistamisesta_2
Kuva: Kia Turunen
Juha, 52v:
Ei missään nimessä saa tukistaa lapsia. Minulla ei ole lapsia, mutta ystävilläni on ja niitä en ikinä tukistaisi. Enkä missään tapauksessa tukistaisi tai kohtelisi väkivaltaisesti lapsiani jos niitä saan.
Lapsentukistamisesta_3
Kuva: Kia Turunen
Jenni, 28v:
Pääsääntöisesti ei, mutta se on ristiriitainen juttu. Vain ääritilanteissa saisi. Minua on tukistettu, mutta ei siitä mitään traumoja ole jäänyt. Jos lapseni on todella tuhma niin silloin voisin kuvitella tukistavani lastani. 
Lapsentukistamisesta_4
Kuva: Kia Turunen
Anna, 24v:
Ei saa tukistaa, sillä se on väkivaltaa ja lailla kiellettyä. Minulla ei ole lapsia, mutta jos ja kun niitä saan tulevaisuudessa, en tule heitä kohtelemaan väkivaltaisesti.