Kotkan Crackers otti naisten ykkösdivarin kärkipaikan

IMG_2033

Kotkassa nähtiin maanantaina huikea salibandyilta kun Crackers sai vieraakseen sarjakärki 02-Jyväskylän. Kotijoukkue lähti hakemaan parannusta peliinsä hävittyään kaksi edellistä koti-ottelua.

TASAINEN ALKU

Ottelu käynnistyi tasaisesti, mutta kauaa ei saatu odottaa avausmaalia. Kotiyleisö pääsi juhlimaan jo alle kolmen minuutin pelin jälkeen kun pakkipari Suur-hamari-Pynnönen onnistui. Pynnönen syötti ja Suur-hamari viimeisteli. Maalin jälkeen vierasjoukkue otti hallinnan ja loi usean vaarallisen maalipaikan. Kahdesti vieraat onnistuivat ja nousivat johtoon. Maiju Parttimaa toimi pääarkkitehtinä syöttämällä tasoituksen ja viimeistelemällä johtomaalin.

Kuitenkin yleisön onneksi Crackers onnistui tasoittamaan, maalintekijänä Anette Havana, Rosa Taka-ahon syötöstä. Erän lopulla kotijoukkueen Nita Heino sai kyseenalaisen jäähyn, maaleja kuitenkaan ei enää ensimmäisessä erässä nähty vaan tauolle siirryttiin 2-2 lukemista.

VÄISÄNEN TAKA-AHO SHOW

Toinen erä alkoi vierasjoukkueen ylivoimalla, edellisessä erässä Nita Heinon saama jäähy jatkui. Kauaa ei ylivoimapyöritys kestänyt vaan Tiia Hattaran kova veto yläkulmaan vei vierailijat jälleen johtoon. O2-Jyväskylän kova paine jatkui ja 8 minuuttia myöhemmin Anni Polari siirsi numerot 4-2 Piia Niemen syötöstä.

IMG_1987

CRACKERSIN TEHOKETJU JUONIMASSA VAPAALYÖNTIÄ

Tämän jälkeen alkoi Väisänen Taka-aho Show. Vain 25 sekuntia edellisestä ja Renate Taka-aho punnersi kentän läpi ja teki todellisen taistelumaalin. Tämä nosti kotijoukkueen itseluottamusta ja Crackersin onneksi vierasjoukkueen Piia NIemi otti kahden minuutin rangaistuksen mailaan lyömisestä ja kotijoukkue pääsi pyörittämään ylivoimaa. Vajaan minuutin ylivoiman jälkeen Renate Taka-aho tasoitti ottelun 4-4 Ada Väisäsen syötöstä. Kolme minuuttia tästä ja Taka-aho vapautti Väisäsen läpiajoon upealla kukkupallolla. Väisänen ujutti pallon maaliin maalivahdin jalkojen välistä. Toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtolukemissa 5-4.

SILKKAA KOSMETIIKKAA

Kolmas erä ei olisi voinut makeammin alkaa kotijoukkueen osalta, Renate Taka-aho siirsi Crackersin kahden maalin johtoon Nita Heinon syötöstä. Maalin jälkeen vierasjoukkue ei saanut peliä uomiinsa, aikalisästä huolimatta. Crackersin luottopakki Lotta Vesterinen meni koko kentän läpi ja laukoi pallon maaliin. Maali oli Vesterisen kauden ensimmäinen. Vierailijat pelasivat viimeiset viisi minuuttia ilman maalivahtia ja sai punnerrettua pallon kerran maaliin, mutta se ei riittänyt. Crackers voitti ottelun maalein 7-5. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta Ada Väisänen ja vierailijoilta Piia NIemi.

IMG_2021

CRACKERSIN PELAAJAT JUHLIVAT 7-4 MAALIA

 

Voitolla Crackers nousi sarjakärkeen tasapisteisiin O2-Jyväskylän kanssa. Ennen joulutaukoa on edessä vielä yksi kierros. Crackers kohta kotiluolassaan Sipoolaisen ÅIFn, 02 matkustaa Mikkeliin Hatsinan vieraaksi.

 

 

KUVAT JA TEKSTI: FELIKS HEIKKINEN