Crackers astumassa liigan porteista sisään

IMG_2129

Crackersin paras pistenainen Renate Taka-aho

Kotkalainen salibandyseura Crackers jatkoi vahvoja otteita salibandyn naisten ykkösdivisioonassa. Viikonloppuna kaatui vieraskentällä Grifk ja keskiviikkona Pisku sai kokea sarjan ykkösjoukkueen tason.

Sarjaa on nyt jäljellä viisi kierrosta ja Crackers johtaa sarjaa pisteen erolla 02-Jyväskylään. Sarjan ykkönen nousee suoraan salibandyliigaan, kakkonen ja kolmonen karsivat paikasta.

Joukkueella on hyvä henki, kannustava ilmapiiri.

Crackersin maalivahti Sanna Viitanen on ollut yksi joukkueen tukipilareista

Crackersin maalivahti Sanna Viitanen

Joukkueen tukipilareita on ollut sarjan paras maalivahti Sanna Viitanen. Viitanen siirtyi täksi kaudeksi Crackersiin Grifkistä.    – En oikein tiennyt mitä odottaa kun siirryin Kotkaan pelaamaan joten pieni riski siinä oli, Sanna kertoo.  – Treeneissä on kuitenkin näkynyt kova tempo ja hyvä tekemisen meininki. Joukkue on hyvin hitsautunut yhteen. Päivääkään en ole katunut päätöstäni.

Viitanen on iloinen koska kausi ei olisi voinut sujua paremmin ja on saanut eniten peliaikaa ja vastuuta kuin koskaan aikaisemmin urallaan. – Hyvä flow jatkunut kauden edetessä, nyt muutama huono peli alla mutta olen luottavainen itseeni ja joukkueeseen kauden tärkeimpien pelien koittaessa. Olemme jo näyttäneet että homma on hanskassa, en usko että tässä vaiheessa mailaa aletaan puristamaan enää. Paineita vähentää se että muut on nähneet jo mistä meidät on tehty, ja taso millä tähänkin asti pelattu, riittää. Joukkueella on hyvä henki, kannustava ilmapiiri. Haluan saada onnistumisia enkä tuottaa joukkueelle pettymystä.

Joukkueen vaihto toi myös Viitaselle uuden valmentajan Timi Laineen.- On ollut hyvä että on voinut keskustella valmentajan kanssa onnistumisista ja epäonnistumisista. Tiedän mitä minulta odotetaan pelillisesti jokaisessa ottelussa. Timi vaatii myös jokaiselta kenttäpelaajalta samaa. Jokaiseen otteluun on selvät tavoitteet, kuitenkin sarjan kokonaistilannetta ja jatkoa katsotaan tarkasti.

– Missä olet kauden päätyttyä? – Olen liigaan nousevassa joukkueessa nimeltään Crackers.

Crackersilla on edessä vielä viisi ottelua, joista kaksi sarjan kärkijoukkueita vastaan. Crackersin valmentaja Timi Laine lähtee luottavaisin mielin kauden päätösotteluihin.

IMG_2183

Timi Laine

– Onnistumiset nostaa itseluottamusta ja vaikka nyt alkaa haastavat vieraspelit, niin joukkue alkaa olemaan valmis niihin peleihin. Ratkaisupelaajia on löytynyt, kentälliset on tasapainossa ja joukkueessa vallitsee älyttömän hyvä henki, tytöt tekee toisilleen hommia hartiavoimin. Peli kulkee, terveystilanne on hyvä, tämä on todellakin meidän kausi. Loppukausi pyritään olemaan peli peliltä parempia!

Seuraava ottelu on ystävänpäivänä 14.2 vieraskentällä Joutsenon Katajaa vastaan.

 

sarjataulukkoCrackersin viimeiset ottelut:

14.02 17:00 JoKa Crackers
16.02 18:00 Crackers Sudet
28.02 16:00 Hatsina Crackers
01.03 15:00 O2-Jyväskylä Crackers
07.03 18:00 ÅIF Crackers

kuva3kuvat ja teksti: Feliks Heikkinen