ManU nöyryytti mestareita – avausjakso maalijuhlaa

ManU-LeicesterOld Traffordilla, Manchesterissa nähtiin lauantaina yksi kauden tapahtumarikkaimmista otteluista, kun Manchester United nappasi murskavoiton Valioliigan hallitsevasta mestarista Leicester Citystä lukemin 4-1.

Peliin lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. ManU oli kukistanut Leicesterin Community Shield -ottelussa kauden alussa lukemin 2-1.

Isäntäjoukkue pelasi huikean ensimmäisen puoliajan tehden neljä maalia Leicesterin verkkoon. ManU:n päävalmentaja Jose Mourinhon päätös sivuuttaa kapteeni Wayne Rooney avauksesta antoi ManU:n pelille aivan uuden ilmeen. Maalit Chris Smallingilta, Juan MataltaMarcus Rashfordilta ja Paul Pogbalta toivat ManU:lle tärkeät kolme pistettä.

Ensimmäiset 15 minuuttia pelistä olivat tasaista vääntöä, jossa Leicesterillä saattoi olla muutama paikka enemmän ja peli oli aavistuksen verran enemmän heidän hallinnassaan. Ilmeenmuutos tapahtui 22. minuutilla, kun ManU:n toppari Chris Smalling puski hienosti Daley Blindin antaman kulmapotkun Leicesterin verkkoon. Tämä maali muutti pelin kulun täysin, ja United otti ottelusta täyden hallinnan Leicesterin hajotessa palasiksi.

Vain muutamia minuutteja maalin jälkeen United oli jälleen tehdä maalin, kun Pogba antoi Zlatan Ibrahimovicille hyvän syötön ja Zlatanin kova pyssy meni vain aavistuksen maalin yli. Unitedin ei kuitenkaan tarvinnut odottaa 2-0-lukemia pitkään, kun Pogban, Lingardin ja Matan huikea syöttöpeli sekoitti Leicesterin puolustuksen, ja Juan Mata tuplasi lukemat 37. minuutilla.

Kolmas osuma tuli hyvin nopeasti 40. minuutilla kulmatilanteesta, josta Mata antoi matalan syötön Marcus Rashfordille, joka tuikkasi pallon verkkoon. Taukolukemat 4-0 tulivat vielä 42. minuutilla jälleen kerran kulmatilanteesta, jossa Paul Pogba pukkasi pallon maaliin ja sai odotetun kauden ensimmäisen maalinsa.

Toisen puoliajan alkaessa Leicesterin manageri Claudio Ranieri tiesi pelin olevan jo ohi ja vaihtoi tähtipelaajat Ryan Mahrezin ja Jamie Vardyn penkillle säästäen heitä Mestarien Liigan kamppailua varten. ManU:lle oli vain tärkeää pitää peli kontrollissa eikä päästää maaleja, vaikka lisämaalien kiilto oli varmasti silmissä.

Toisen puoliajan ainoaksi maaliksi jäi kuitenkin Leicesterin 4-1-kavennus, kun Demarai Gray pommitti sensaatiomaisen kudin ylänurkkaan kuudentoista alueen ulkopuolelta. Molemmilla oli muutamia paikkoja vielä ottelun edetessä, ja Unitedin kapteeni Wayne Rooney sai myös lopussa peliminuutteja.

Mourinho  kommentoi ottelua pelin jälkeen seuraavasti:

Olen tyytyväinen peliin. Voitimme mestarit ja kaikki tietävät, kuinka hankalaa heitä vastaan on pelata.

Vaikka ManU:lla olikin pallonhallinta 67% pelissä, on silti 3 maalia kulmatilanteissa epätavallista tämän tason jalkapallossa. Leicester oli viime kaudella kivikova erikoistilanteissa, mutta tällä kertaa ManU:n pääpeli oli vain liian hyvää.

Ottelun avainpelaajiksi voisi nostaa Paul Pogban ja Daley Blindin, jotka olivat pelipaikkansa ehdotonta eliittiä.

Teksti: Juha Rapo

Kuva: Laura Nissinen