Valioliiga-ennakko: Kahdeksannen ottelukierroksen mielenkiintoisimmat otteluparit

Valioliigaa pelataan tulevana viikonloppuna jälleen täysi 10 ottelun kierros. Kahden viikon maajoukkuetauon jälkeen jalkapallofaneille on tarjolla monia mielenkiintoisia otteluita Englannin pääsarjassa. Jatkaako Manchester United historiallista vierasputkeaan, ja ottaako Teemu Pukin Norwich ensimmäisen voittonsa Valioliigassa? 

Kuva: Teemu Pukki/Instagram

Teksti: Eetu Moisio

Watford-Liverpool

Kierroksen ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina kello 14:30, kun Liverpool matkustaa Vicarage Roadille Watfordin vieraaksi. 

Kaksi viikkoa sitten Watford nimitti italialaisen Claudio Ranierin uudeksi päävalmentajaksi. Xiscon potkut tulivat monelle yllätyksenä. Ennen valmentajan potkuja Watford oli sarjataulukossa 15. sijalla, ja edellisellä kaudella Xisco oli nostanut Watfordin takaisin Valioliigaan. Tuleva Liverpool ottelu on Ranierin ensimmäinen Watfordin peräsimessä. Hänet muistetaan parhaiten Leicesterin kauden 2015-2016 historiallisesta mestaruusjoukkueesta. 

Liverpoolin alkukausi on ollut loistava. Seitsemän ensimmäisen ottelun jälkeen Liverpool on kärsinyt nolla tappiota, ja voittoja heillä on kasassa neljä. Liverpool on sarjataulukossa toisena, yhden pisteen päässä kärkijoukkue Chelseasta. Senegalilaishyökkääjä Sadio Manélla on mahdollisuus tehdä ottelussa historiaa. Jos Mane onnistuu maalinteossa, hänestä tulee kolmas afrikkalainen, joka on onnistunut tekemään sata maalia Valioliigassa.

Seurojen edellinen kohtaaminen päättyi Watfordin 3-0 voittoon, joka katkaisi samalla Liverpoolin 44 ottelun tappiottoman putken.

Leicester-Manchester United

Leicesterillä on mahdollisuus ottaa ManUsta kaksi peräkkäistä voittoa Valioliigassa ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Leicester voitti seurojen edellisen kamppailun 2-1 Old Traffordilla toukokuussa. 

Leicesterin hyökkääjä Jamie Vardy on ollut hyvässä iskussa Valioliigassa. Hän on onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä esiintymisessään. Leicester toivoo palaavansa takaisin voittojen kantaan Valioliigassa. Neljästä edellisestä ottelusta heillä on kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Manchester United pyrkii jatkamaan historiallista putkeaan vierasotteluissa. He eivät ole kärsineet yhtään tappiota 29 edellisen vierasottelun aikana. 

ManUn loukkaantumishuolet lisääntyivät maajoukkuetauon aikana. Kesällä Real Madridista siirtynyt ranskalaistoppari Raphael Varane loukkaantui Ranskan ja Espanjan välisessä ottelussa sunnuntaina. Varanen loukkaantuminen oli jo toinen ManUn toppariosastolle. Maajoukkuetaukoa edeltävässä ottelussa joukkueen kapteeni Harry Maguire jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen seurauksena.

Leicesterin ja Manchester Unitedin välinen ottelu pelataan lauantaina kello 17:00 King Power Stadiumilla.

Norwich-Brighton

Norwichin maaliton tasapeli Burnleya vastaan edellisessä ottelussa katkaisi heidän 16 ottelun tappioputkensa Valioliigassa. Norwich on ainoa joukkue, joka ei ole vielä onnistunut voittamaan otteluakaan tällä kaudella Valioliigassa. 

Norwich on tehnyt seitsemässä ottelussa ainoastaan kaksi maalia, joista molemmat ovat Teemu Pukin käsialaa. Norwichin pitää alkaa voittaa otteluita pian, jotta pysyminen Englannin korkeimmalla sarjatasolla säilyy mahdollisena.

Englantilaisvalmentaja Graham Potter on saanut Brightonin loistovireeseen Valioliiga-kauden alussa. Seitsemän ottelun jälkeen Brighton on sarjataulukossa kuudennella sijalla. Jos Brighton pystyy jatkamaan alkukauden vahvoja otteitaan, heillä on mahdollisuus taistella paikoista Euroopan sarjoihin kauden lopussa. 

Norwich ja Brighton ovat kohdanneet toisensa Valioliigasta vain kaksi kertaa aikaisemmin. Molemmat kohtaamiset päättyivät Brightonin voittoon. Brightonin belgialaishyökkääjä Leandro Trossard on ollut keskinäisten otteluiden tehokkain pelaaja. Hänellä on kahdessa ottelussa kaksi maalia, ja yksi maalisyöttö.

Ottelu pelataan lauantaina kello 17:00 Carrow Roadilla, Norwichissa. 

Arsenal-Crystal Palace

Kahdeksas ottelukierros pelataan pakettiin maanantai-iltana kello 22:00, kun Arsenal kohtaa Crystal Palacen Lontoon paikalliskamppailussa.

Arsenalin kauden kurssi on kääntynyt täysin. Kolmen tappion jälkeen Arsenal on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja pelannut yhden tasapelin. Arsenalin pelaajat olivat tehokkaina myös maajoukkuetauon aikana. He viimeistelivät yhteensä seitsemän maalia ja tarjoilivat kolme maalisyöttöä joukkueissaan MM-karsinnoissa ympäri maailmaa.

Arsenal-legenda Patrick Vieira siirtyi kesällä ranskalaisseura OGC Nice:stä Crystal Palacen valmentajaksi. Vieirasta tulee neljäs henkilö, joka on sekä pelannut Arsenalin paidassa Valioliigassa että valmentanut heitä vastaan.Yhdeksän vuotta Arsenalissa pelannut Vieira tulee saamaan lämpimän vastaanoton kotijoukkueen faneilta. 

Crystal Palace on voittanut yhden ja pelannut kaksi tasapeliä kolmessa edellisessä vierasottelussa Arsenalia vastaan.