Rory McIlroy hurjan trillerin voittoon

golf-3Rory McIlroy voitti golfin PGA Tour Championshipin.

Pohjoisirlantilainen Rory McIlroy nousi voittoon viikonloppuna päättyneessä PGA Tour Championshipissa Atlantassa.

Sunnuntain finaalikierrokselle lähdettäessä McIlroy oli kaksi lyöntiä perässä kisaa johtavista Dustin Johnsonista ja Kevin Chappellista. Tehtyään upean eaglen 16:lla 138 jaardista McIlroy nousi jo yhden lyönnin päähän johtoasemasta. Viimeisen väylän birdie nosti hänet jo jaetulle ensimmäiselle sijalle Ryan Mooren ja  Chappellin kanssa.

McIlroyn kierrostulos 64 lyöntiä oli päivän parasta antia. Samaan tulokseen ylsivät vain Moore ja Chappell. Kisaa kolme kierrosta johtanut Johnson hyytyi viimeisellä kierroksella. Johnson teki viimeisellä kierroksella kolme bogia ja yhden tuplabogin, joiden myötä hänen tuloksensa oli 73. Tämä tulos toi hänelle kuudennen sijan, seitsemän lyöntiä kärkikolmikolle hävinneenä.

Kisa ratkesi lopulta vasta uusinnassa, jossa mukana olivat McIlroy, Moore ja Chappell. Chappell tippui heti ensimmäisen uusintareiän päätteeksi. McIlroy ja Moore pelasivat vielä kolme uusintareikää. Lopulta McIlroy ratkaisi turnauksen voiton upotettuaan nelimetrisen birdie-putin neljännellä uusintareiällä.

Voitettuaan turnauksen McIlroy kuittasi itselleen voiton kiertueen kokonaiskilpailusta Fedex Cupista. Fedex Cupin voitto toi McIlroylle kymmenen miljoonan dollarin bonuspalkinnon, Tour Championshipin voitosta hän sai palkintorahaa 1,53 miljoonaa dollaria.

Teksti: Aki Huuhtola

Kuva: Milja Putkonen