Japani

Japani on innostanut monia tutustumaan ruokiin ja kulttuuriin. Nykyään Japania pidetään muoti-ilmiönä. Suomessa on alettu jopa pitää opetusta, jossa eri ikäiset voivat oppia japania suomeksi. Mistä innostus lähti? Monet japaniin innostuneet ovat lukeneet mangaa tai katsoneet animea. On tietenkin henkilöitä jotka opiskelevat japania työn ja sivistyksen takia.
Minulla kiinnostus alkoi mangan lukemisesta. Jossain vaiheessa halusin oppia japania niin, että voisin muuttaa maahan ja työskennellä siellä. Aloitin opiskelut ensin omatoimisesti, jolloin opin vain jotain sanoja mutta en osannut lukea hiraganaa ja katakanaa. Aloin kuunnella japanilaisia kappaleita ja katselemaan Pokemonia japaniksi. Japanin innostamana houkuttelin myös kaverini opiskelemaan kieltä. Nykyään osaamme molemmat lukea japanin kieltä. Monet ovat kysyneet, miten joku voi osata lukea noita vänkyröitä? Vastaus on: opiskelemalla. Oma niksini on luoda jokin tavulla alkava sana joka kuvastaa tavua. _mg_2634

Cosplay? Mitä on cosplay?  Lyhyesti se on fantasia hahmoon itsetehty asu joka puetaan päälle ja käyttäydytään hahmon mukaisesti. eli roolataan hahmo. Nykyään myös näkee kun ihmiset pukeutuvat kimonoihin tai muuhun japanilaiseen vaatteeseen. Ajottain järjestetään tapahtumia “coneja” joihin ihmiset panostavat valmistamalla asut vuosia ennen. Vain mielikuvitus on rajana, sillä kaikkea materiaalia voi käyttää mitä itse löytää ja mistä on hyvä tehdä, esim sarvet voi tehdä savesta, pahvista tai kipsistä. Suurin osa tilaa nykyään netistä asuja valmiina.

_mg_2537-1_mg_2535 _mg_2539_mg_2543Kirjoittaja ja kuvaaja Tua Sinkkilä

Tua Sinkkilä (kuva: Lauri Penttinen)