Max Salo – Moottoriurheilusta ammatti 

Max Salon moottoriurheilutaival sai alkunsa vuonna 2019 F4-sarjassa Venäjällä. Kuva: maxsalo_official, Instagram

Max Salo on suomalainen moottoriurheilija ja entisen F1-kuljettaja Mika Salon poika. Tammisalossa Salon kotona selvisi, millainen on hänen uransa, miltä jatkosuunnitelmat näyttävät ja millaista on olla Mika Salon poika. 

Teksti: Kalle Rautalinko 

Max on Helsingistä kotoisin, jossa hän asuu edelleen. Hän on puoliksi japanilainen äitinsä Norikon kautta, jonka takia hänellä on myös kaksoiskansalaisuus. 

Moottoriurheilijan pojan uskoisi olevan kiinnostunut alasta jo nuorena. Näin ei kuitenkaan käynyt.

“Mikroautot eivät oikein olleet kiehtova juttu mulle, koska niissä ei ollut vaihteita.” 

Max aloitti mekaanikon opinnot autoalalla, josta kiinnostus moottoriurheiluun heräsi koulun työharjoittelujakson kautta.

“Päästyäni autoalalle mekaanikoksi opin enemmän moottoreista ja kilpa-autoilun mekaanisesta puolesta, jonka kautta pääsin F4-varikolle töihin.”

Max kertoo kiinnostuneensa moottoriurheilusta työharjoittelujakson jälkeen.

”Se oli mun mielestä kivaa, joten päätin kysyä, että pääsisinkö kokeilemaan ajamista. Siitä se sitten eskaloitui”, hän toteaa. 

Maxin moottoriurheilutaival alkoi vuonna 2019 Venäjän F4-sarjassa, jossa hän oli sarjan ainoa suomalainen. Venäjällä Max vietti yhden kauden. Sieltä hän siirtyi Japanin F4-sarjaan, jossa on jo toinen kausi menossa. 

Jatkosuunnitelmat auki

 

Japanin F4-kautta on enää kaksi kisaa jäljellä ja Maxille on edelleen auki, mitä hän tekee sen jälkeen. 

“Isän kanssa ollaan pohdittu, että menenkö GT-sarjaan ajamaan vai jatkanko formuloissa, mutta mitään ei ole vielä päätetty.”.

GT-kisat ovat kuitenkin Maxille isoin mielenkiinnon kohde tällä hetkellä. Ensimmäisen kestävyyskisansa hän pääsi ajamaan vuonna 2020 isänsä ja kolmen muun kuljettajan kanssa. 

“Kisa oli vähän niin kuin Japanin Le Mans, kisan nimi oli 24h Fuji Taikyu”. 

Max muistelee, että he sijoittuivat 70 autosta kolmanneksi. 

Max sanoo, että hänen mielenkiintonsa GT-kisoihin kasvoi kokemuksen myötä. Hän haluaa ehdottomasti ajaa samankaltaisia kisoja lisää. 

“Haluaisin päästä ajamaan Le Mansiin. Formula-autot eivät oikein kiinnosta enää, sillä niissä on liikaa teknologiaa.”, hän toteaa. 

Max Salo Suzukassa. Kuva: maxsalo_official, Instagram

Isä, poika ja nimikirjoitukset

 

Maxin isä on 111:ta F1-osakilpailuun osallistunut Mika Salo. Kuuluisa vanhempi on vaikuttanut hänen elämäänsä Suomessa. 

“Samalla luokalla olijat kysyivät, että olenko Mika Salon poika, mutta siinä se oikeastaan oli. En myöskään erityisesti mainostanut asiaa, joka saattoi helpottaa. ”Minua ei kohdeltu eri tavalla kuin muita, mikä on hyvä, sillä vihaan sellaista.” 

Maxin elämä Japanissa poikkeaa Suomesta, sekä kulttuurin että kuuluisuuden takia. Max on paljon tunnetumpi Japanissa, kun Suomessa, mikä johtuu osittain hänen isästään Mikasta. 

“Ihmiset ovat aika usein tulleet pyytämään nimikirjoituksia, jopa lentokentällä. Olen päässyt laittamaan nimikirjoitukseni isäni nimmarin viereen.”

Maxin suosio Japanissa on kasvanut F4-kilpasarjan myötä, ja hän on myös esiintynyt Japanissa televisiossa. Tämän takia hänelle on kertynyt paljon faneja.. 

“Jouduin kerran allekirjoittamaan kaksimetrisen kyltin, johon oli printattu minun naamani ja nimeni. Kolmen tyypin porukka kantoi sen eteeni ja pyysi nimmaria, se oli kieltämättä hauska kokemus.”