NHL-otteluennakko: Lankisen Chicago kohtaa Rantasen Coloradon

Chicagon tähtihyökkääjä Patrick Kane poseeraa rennommissa tunnelmissa. Kuva: Chicago Blackhawks Facebook

Ottelusta tekee mielenkiintoisen Jonathan Toewsin paluu pitkältä sairaustauolta sekä Vezina Trophy -voittajan Marc-Andre Fleuryn debyytti Chicagon maalinsuulla. Suomalaispelaajista Henrik Borgström ja Kevin Lankinen nähdään Chicagon paidassa, Coloradon kokoonpanossa ovat  Mikko Rantanen ja Sampo Ranta.

Teksti: Jaakko Servo

Colorado lähtee selvänä suosikkina otteluun, koska heillä on todella tasavahvat neljä kenttää ja hyvä puolustus, jonka kirkkain tähti on kanadalainen Cale Makar. Chicago hävisi kuudesta harjoitusottelustaan kolme ja voitti kolme. Colorado voitti kuudesta ottelustaan vain kaksi. 

Chicago voi myös yllättää Coloradon Fleuryn onnistuessa maalinsuulla. Chicagolla on varmempi maalivahtikaksikko kuin Coloradolla. 

Coloradon supertähti Nathan Mackinnon on loukkaantunut, ja häntä ei nähdä kauden avauksessa. Nazem Kadri on pelikiellossa viime kauden playoffien hölmöilyjen takia. Kadri sai kahdeksan ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Chicagolta on loukkaantumisen vuoksi sivussa puolustaja Caleb Jones

Ottelusta voidaan odottaa runsasmaalista. Molempien joukkueiden harjoitusotteluissa nähtiin paljon osumia.

Katseet kannattaa kiinnittää erityisesti Fleuryyn. Miten hän torjuu Chicago-debyytissään, ja entä miten suomalaispelaajat onnistuvat kauden avauksessa? Aloittaako Mikko Rantanen pistetehtailun jo ensimmäisessä pelissä? Tämä selviää katsomalla ensi yönä Chicagon ja Coloradon välinen ottelu.