Laine löytänyt vireensä loukkaantumisten jälkeen – Rantaselle hattutemppu Coloradon voitossa

Patrik Laine ja Mikko Rantanen olivat ratkaisevissa rooleissa joukkueidensa voitoissa NHL-kierroksella. Ovatko Laine ja Columbus viimein löytämässä tasapainon ja itseluottamuksen pelaamiseensa?

Teksti: Henri Hokkanen

Columbus Blue Jacketsin vaikeasti alkaneeseen kauteen on tullut positiivisia käänteitä, kun joukkue onnistui voittamaan Los Angeles Kingsin kotonaan jatkoajalla. Pirteitä otteita loukkaantumisten jälkeen esittänyt Patrik Laine oli isossa roolissa joukkueensa voitossa.

Laine on viimeistellyt edelliseen kuuteen otteluun kuusi maalia ja kolme syöttöä. Laineen ketjukaveri Jack Roslovic oli Kings-ottelun tehokkain viimeistelelmällä tehot 2+2.

Columbuksen kausi on ollut haastava, ja ilmapiiri pukuhuoneessa tappioiden ei ole ollut huipussaan.

“Täytyy vaan uskoa omaan tekemiseen ja vaikka itseluottamus olisi vähän kateissa niin taistelusta ei saa jäädä tulos uupumaan”, kommentoi Laine Floppitaululle taannoisella Tampereen-vierailulla.

Rantanen otti koko Coloradon reppuselkään

Mikko Rantanen teki hattutempun Coloradon voitossa (Kuva: coloradoavalanche instagram)

Vaikeita hetkiä läpi käyvä Colorado Avalanche onnistui voittamaan St.Louis Bluesin vieraskaukalossa sunnuntai-iltana.

Hallitseva mestari kärsii isosta loukkaantumisruuhkasta, ja moni avainpelaaja on poissa kokoonpanosta. Tämä tuo erityisesti Mikko Rantaselle lisää vastuuta maalinteossa.

Rantanen ratkaisi jatkoajalle venyneen ottelun ja samalla kirjasi uransa viidennensä hattutempun.

Voitto irtosi Coloradolle vaikeamman kautta, kun pitkään kestänyt maalin johto suli viimeisessä erässä. Rantanen toi joukkueensa tasoihin vain seitsemän sekuntia enne päätössummeria. 

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 29 sekuntia, kun Rantanen siivosi Cale Makarin paluukiekon maaliin. Suomlainen katkaisi samalla Coloradon neljän ottelun mittaisen tappioputken.

Rantanen majailee nyt pistepörssin sijalla kymmenen tehopisteillä 19+17=36 ja on NHL:n tehokkain suomalainen tällä hetkellä.

Lähteet: Ilta-Sanomat, MTV