Päivä Helvetissä

Luonnossa oleminen antaa minulle pienen hengähdystauon kaupungin hulinasta ja arjen kiireistä. Isäni ja minun kohteena oli Helvetinjärven kansallispuisto, joka sijaitsee Pirkanmaalla, noin 80 kilometrin päässä Tampereelta. Päiväretkemme suuntasi Helvetinkolulle, alueen tunnetuimmalle rotkolle. Helvetistä itään – luontopolku on selkeästi merkitty ja helppokulkuinen, joten se sopii kaikenikäisille.

Reissun tavoitteena ei kuitenkaan ollut vain luonnossa rentoutuminen. Pääsin vihdoin testaamaat uudet ja ensimmäiset vaelluskenkäni. Kiiltävä vaha ja naarmuton pinta hohkaa Hanwag-kengistäni. Tunnen olevani voittamaton. Eikun Helvettiin.

helvetti-1-of-1

helvetinjarvi-1-of-1

helvetinjarvi-1-of-5

4G:tä etsimässä.

helvetinjarvi-2-of-5

helvetinjarvi-4-of-5

Pelkkä polulla ja pitkospuilla käveleminen ei riittänyt, joten laskeuduimme Helvetinkolun rotkon alas. Samalla pääsi ihastelemaan upeaa, vihreää sammalseinää, joka verhosi rotkon seinämän ylös asti. Vaellukskenkien sopivuus kivilohkareilla kiipeilyyn on samalla todettu hyväksi.

helvetinjarvi-3-of-5

Maisema rotkon yläpuolella on huima.

helvetinjarvi-5-of-5

Kuksallinen vitamiineja.

Luonto antaa paljon. Sieltä saa, mitä itse osaa ottaa. Minulle se antaa rauhaa ja hetken pysähtymistä, värejä ja iloa. Sieltä saa superfoodia, todellista lähi- ja luomuruokaa ihan niin paljon kuin jaksaa mättäiltä niitä riipiä. Seuraavana päivänä ripottelen niitä banaanilettujen päälle hymy huulilla.

Kuvat ja teksti: Noora Lipponen

Noora Lipponen

Henkilökuva: Venla Parviainen