Yhdessä rasismia ja fasismia vastaan

10. Syyskuuta 2016 Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksessa pahoinpideltiin vastarintaliikettä kritisoinut ohikulkija, joka menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin. Tapaus aiheutti voimakkaan reaktion mediassa ja toimi suomalaisille herättävänä esimerkkinä äärioikeiston lähiaikoina tapahtuneesta noususta.

Kahta viikkoa myöhemmin 24. syyskuuta suomalaiset osoittivat mieltään rasismia ja fasismia vastaan Peli poikki! -mielenosoituksessa. Mielenosoitus aloitettiin Kansalaistorilta, josta yhteensä noin 15 000 osallistujaa marssi Senaatintorille.

pelipoikki1

Uhrin muistolle tuotuja kynttilöitä ja kukkia Helsingin Rautatieaseman edustalla.

pelipoikki2

Peli poikki! -mielenosoituksen virallinen banderolli Kansalaistorilla.

pelipoikki3

Myös poliisi oli valvomassa mielenosoitusta.

pelipoikki4pelipoikki5

 

Teksti ja kuvat: Elmeri Lohikoski

img_3331