Vierailu Viasatilla

Viikko sai vauhdikkaan startin, kun pääsimme luokkani kanssa vierailemaan maanantaina Viasatin urheilutoimituksessa

Vierailu oli silmiä avaava vasta-aloittaneelle urheilutoimittaja opiskelijalle. Vierailu tarkensi hyvin sitä laajaa skaalaa mitä kaikkea urheilutoimittajana voi tehdä. Se riippuu aivan siitä mikä itseä kiinnostaa ja mihin suuntaan haluaa erikoistua. On mahdollista olla selostaja, studioisäntä, asiantuntija, sisällöntuottaja, toimittaja, muokata kuvaa, videota ja ääntä.

Viasatilla pääsimme keskustelemaan jalkapallosta vastaavan Antti Salon kanssa sekä tekniikan pomon Teemu Pietilän kanssa. Lisäksi saimme kunnian tavata suuren persoonan Pasi Rautiaisen. Kun kuuntelin heitä, yksi asia tuli ilmi ylitse muiden: onnistunut tv-tuotanto vaatii saumatonta yhteistyötä ja äärimmäisen hyviä vuorovaikutustaitoja. Varsinkin suoraa lähetystä tehdessä jokaisella on se oma tonttinsa, josta pidetään huoli, toisen silmille ei hypitä ja muistetaan kunnioittaa kollegaa ja televisiossa esiintyviä vieraita.

Televisiota tehdessä täytyy palasten loksahtaa hyvin kohdalleen, sillä hyvin tehty televisio muodostuu monista eri osa-alueista. Äänestä, kuvasta, visuaalisesta ilmeestä sekä ihmisistä, jotka sitä tekevät. Jos on valmis tekemään itse töitä ja kehittämään omia vahvuuksiaan, voi löytää oman paikkansa television maailmasta. Itse pidin Viasatin rennosta, mutta asiantuntevasta otteesta tv:n tekemiseen.