Kimi Räikkönen isossa osassa uuden Ferrari-sopimuksen synnyssä

Kimi Räikkösen sopimusneuvottelut ovat olleet pitkään hänen managerinsa Steve Robertsonin harteilla. Suomalaisen uusimmassa sopimuksessa Ferrarille, tähän tulee kuitenkin muutos.

Vuoden 2007 maailmanmestarin Kimi Räikkösen pitkäaikainen ystävä ja luottohenkilö on ollut jo pitkään Steve Robertson. Hän on hoitanut kuskinsa sopimusasioita alusta alkaen ja tämä on mahdollistanut sen, että Räikkönen on pystynyt keskittymään täysillä uraansa. Seitsemättä kauttaan Ferrarilla ajava kuljettaja hoitaa omia sopimusasioitaan myös itsenäisesti. Robertson toimii edelleenkin suomalaisen managerina ja tukena, mutta kokenut kuljettaja ottaa nykyään isomman vastuun omista asioistaan. Kun Räikkösen uusi sopimus ensi kaudelle julkistettiin, oli Britin rooli siinä pieni. Managerin käsialaa oli sopimuksen runko, jonka hän neuvotteli neljä vuotta sitten. Kuljettaja oli kuitenkin itse neuvotellut omat ehtonsa ja hoitaa nyt  muitakin asioitaan itsenäisesti F1:ssä.

Tämä on saanut hyväksynnän myös Robertsonilta, joka onkin siirtynyt rauhassa taka-alalle.

– En ole enää mukana niin paljon kuin ennen. En myöskään käy kisoissa niin useasti kuin ennen. Olen täällä, jos Kimi tarvitsee minua ja seuraan tietenkin hänen uraansa ja tekemisiään, Robertson kertoi MTV:n haastattelussa.

Kimi Räikkönen, 37, on tällä hetkellä formulasirkuksen vanhin ja kokenein kuljettaja. Suomalainen on tuonut väriä formulasirkukseen tyylillään ja ennen kaikkea värikkäillä radiokeskusteluilla. Lempinimen Iceman hän sai entiseltä tallipäälliköltä Ron Dennikselta, kun hän ajoi McLarenin väreissä. Hän on yksi formulasirkuksen suosituimpia ja seuratuimpia urheilijoita. Nähtäväksi jääkin, onko Räikkösellä mielenkiintoa jatkaa itse managerina uransa jälkeen.

Toimittaja: Toni Lång

Kuva: Evita Olenius