Suomi puolivälieriin maalipallon EM-kisoissa

Isäntämaa Suomi eteni puolivälieriin sekä miesten että naisten näkövammaisten maalipallon Euroopan mestaruuskilpailussa Lahden liikuntakeskus Pajulahdessa.

Miesten joukkue voitti tiistaina pelattavissa otteluissa Slovenian 9-2 ja paralympiavoittajan Liettuan 11-7. Voitot riittivät nostamaan isäntämaan lohkossaan neljänneksi ja puolivälieriin.   Suomen lohkossa erikoisuus oli se, että kaikki viisi joukkuetta päätyivät kuuteen pisteeseen. Suomi kohtaa puolivälierissä Saksan.

Naisten joukkue oli lohkossaan putoamisen partaalla, kun Tanska johti päivän ensimmäistä peliä pitkään 1-0. Krista Leppänen kuitenkin tasoitti aivan ottelun lopulla 1-1 mikä tarkoitti sitä, että Suomen oli pakko voittaa iltapelissä Kreikka,jotta jatkopaikka varmistuisi. Suomi loisti Kreikkaa vastaan sillä joukkue voitti ottelun lopulta 6-1. Leppänen teki kaksi maalia ja Iida Kauppila neljä maalia.

Suomen päävalmentaja Heikki Juvonen sanoi, etteivät maanantain tappiot vaikuttaneet mitenkään joukkueseen. Suomi keskittyi tiistain ottelussa puolustukseen ja rytmikkääseen hyökkäykseen.

Suomi nousi Kreikka-voitolla lohkossa neljänneksi, ja kohtaa keskiviikkona loistovireessä olevan Turkin.

-Turkki on paralympiavoittaja ja heillä on riveissään maailman paras naismaalipalloilija Sevda Altunoluk. Mutta maalipallossa kaikki on mahdollista, Juvonen totesi vammaisurheilu.fi – sivustolle.

Ottelut pelataan myöhemmin iltapäivällä. Toimituksemme seuraa Suomen otteita.

Voit seurata miesten puolivälierää alla olevasta kuvasta.

Toimittaja: Miku Rosenbröijer
Kuva: Evita Olenius